ENKS’in de aralarında bulunduğu Barış ve Özgürlük Cephesi Ankara’da

ENKS’in de aralarında bulunduğu Barış ve Özgürlük Cephesi Ankara’da

Suriye Kürt Ulusal Konseyi’nin de (ENKS) bileşeni olduğu Barış ve Özgürlük Cephesi heyetinin Ankara’da yetkililerle görüştüğü bildirildi.

Suriye Kürt Ulusal Konseyi’nden (ENKS) Muhammed İsmail ile Faysal Oso, Asuri Demokratik Örgütü’nden Gebriyel Muşeil ile Davut Davut, Teyar El Xed Hareketi’nden (Suriye Gelecek Meclisi) Emir Dendel ve Wasif El Zaid’den oluşan Barış ve Özgürlük Cephesi Heyeti, Rudaw’da yer alan habere göre bugün Ankara’da.

ENKS’li Muhammed İsmail, Ankara’daki temasları kapsamında bugün Türkiye Dışişleri Bakanlığı ve hükümet yetkilileri ile bir görüşme gerçekleştireceklerini söyledi.

İsmail, Ankara’daki temaslarının ardından heyetin İstanbul’a geçeceğini, burada da ortak bir ABD ve Fransa heyeti ile görüşeceklerini belirtti.

Daha sonra Suriye muhalefeti heyeti ile de görüşeceklerini belirten Muhammed İsmail, gündemdeki konuları ve karşılıklı ilişkileri değerlendireceklerini, görüşmelerin içeri hakkında daha sonra ayrıntılı bigli paylaşacaklarını ifade etti.  

Barış ve Özgürlük Cephesi geçtiğimiz Temmuz ayında Rojava’nın Kamışlo kentinde ENKS, Demokratik Asuri Örgütü, Suriye Gelecek Meclisi ve Cizre-Fırat Arap Konseyi’nin katılımı ile kurulmuştu.