Enkazdan çıkarılan 42 çocuğun kimliği tespit edilemedi

Enkazdan çıkarılan 42 çocuğun kimliği tespit edilemedi

Bakanlık açıklama yaptı.

İleri Haber

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, enkazdan çıkarılan 42 çocuğun kimliğinin tespit edilemediğini ve depremlerde 411 çocuğun hayatını kaybettiğini açıkladı.

Maraş merkezli depremlerin ardından akıbeti belirsiz çocuklar gündemdeki yerini korurken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı. Bakanlık, enkaz altından çıkarılmış refakatçisi olmayan bin 915 çocuk kayıt altına alındığını kaydetti.

Bin 718 çocuğun ailesine teslim edildiği, 85 çocuğun ise "kuruluş" bakımına alındığı kaydedilirken, "110 çocuğun tedavi süreci takip edilmektedir" denildi. Bakanlık, 42 çocuun ise kimliğinin tespit edilemediğini açıkladı.

2 çocuğun hastanede hayatını kaybettiği belirtilirken, "Aile Bilgi Sistemi Afet Yönetim Çocuk Modülü'ne yapılan ihbarlar üzerinde yapılan çalışmalar neticesinde 411 çocuğumuzun vefat ettiği tespit edilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

KADIGİL'DEN SORU ÖNERGESİ

Türkiye İşçi Partisi Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde akıbeti belirsiz çocuklara ilişkin sorular yöneltmişti.