Enis Berberoğlu'na tahliye

Enis Berberoğlu'na tahliye

Tutuklu CHP milletvekili Enis Berberoğlu'yla ilgili Yargıtay'dan karar çıktı.

Yargıtay, milletvekilliği sona erinceye kadar CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun cezasının infazının durdurulmasına ve salıverilmesine karar verdi. Berberoğlu’na verilen 5 yıl 10 ay hapis cezasını onayan Yargıtay, milletvekilliği sona erinceye kadar Enis Berberoğlu’nun tahliyesine karar verdi.

'BENİ MAZUR GÖRÜN'

Karar sonrası Maltepe Cezaevi'nden tahliye edilen Berberoğlu, ilk açıklamasında şunları söyledi: "Milletvekili olarak Maltepe Cezaevi'ne girdim milletvekili olarak dışarı çıkıyorum. Türkiye'nin karar vermesini gerektirecek bir süreç. Beni mazur görün aileme ve partime danışacağım. İlginize teşekkür ederim.Medyanın beni yalnız bırakmadığının farkındayım. 16 aydır tecritte yaşıyorum az konuşmaya alıştım. "

NE OLMUŞTU?

Son olarak Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi, durdurulan MİT TIR’ları görüntülerini Cumhuriyet Gazetesi’nin eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a ilettiği iddiasıyla yargılandığı davada 5 yıl 10 ay hapisle cezalandırılan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu hakkındaki davanın, “yeniden milletvekili seçilmesi nedeniyle durması” talebiyle yapılan başvuruyu reddetmişti.

14 Haziran 2017’den bu yana cezaevinde olan Berberoğlu, 24 Haziran seçimlerinde İstanbul 2’nci bölge ilk sıradan milletvekili seçildi.