Engin Karataş bu kez helyum balonuyla eylem yaptı: 'İpi bırakınca delil elde etme şansımız olamadı'

Engin Karataş bu kez helyum balonuyla eylem yaptı: 'İpi bırakınca delil elde etme şansımız olamadı'

Eğitim-Sen'li 8 meslektaşıyla birlikte OHAL KHK'ları ile ihraç edilen eğitim emekçisi Engin Karataş, bu sefer helyum balonu ile eylem yaptı, polis "Şahıs biz geldiğimiz anda ipi bırakınca delil elde etme şansımız olamadı" diye tutanak tuttu.

Bodrum'da Eğitim Sen'li 8 meslektaşıyla birlikte 29 Ekim 2016'da çıkarılan OHAL KHK'sı ile mesleğinden ihraç edilen ilkokul öğretmeni Engin Karataş, Bodrum'da işini geri almak için uzun süredir sürdürdüğü eylemlerine devam etti. Karataş bu sefer helyum balonuna bağlı strafor dövizin her iki yüzüne "İşimi öğrencilerimi istiyorum" yazarak havalandırdı.

Yaklaşık kırk dakika sonra eyleme saldıran polis, Karataş'ın dövizin bağlı olduğu balonun ipini bırakmasıyla "delil elde edemedi." Cezayı kesen ve Karataş'ın yanına gelerek kendisiyle konuşan bir yurttaşı gözdağı amacıyla karakola götüren polisin tutanağa "Şahıs biz geldiğimiz anda ipi bırakınca delil elde etme şansımız olamadı" yazdığı öğrenildi.

Görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan Karataş, "Emirle suç işleyenler yaklaşık kırk dakika sonra geldi ama ipi bıraktım. Tutamadılar. Şu anda Nasa okuyor. Cezayı kestiler. Yanıma gelip konuşan bir genci de gözdağı vermek için karakola getirip gbt yaptıktan sonra bıraktılar. Tutanağa şöyle yazmışlar. Şahıs biz geldiğimiz anda ipi bırakınca delil elde etme şansımız olamadı" diye yazdı.

Engin Karataş, daha önce de yamaç paraşütüyle atlayış yapıp gökyüzünde "İşimi öğrencilerimi istiyorum" yazılı afiş açmıştı.