Engelliler Haftası: "Aptal yerine konulan insanlar olmak istemiyoruz"

Engelliler Haftası: "Aptal yerine konulan insanlar olmak istemiyoruz"

Avukat Sedef Erken, Engelliler Haftası dolayısıyla TELE 1’deki “Gündeme Not” programında açıklamalarda bulundu.

İleri Haber

Engelliler Haftası’nda engelli yurttaşların sorunlarına dikkat çeken Avukat Sedef Erken, engellilerin 865 lira maaşla hayatta kalmaya çalıştığını, 500 bin engelliye bakım maaşı verildiğini ancak Türkiye’de engelli sayısının 5 milyon olduğunu söyledi. Erken, “Biz bu sahte filmi bir kez daha, bir kez daha, bir kez daha izlermiş ve hiç sesi çıkmazmış zannedilen, aptal yerine konulan insanlar olma istemiyoruz” dedi.

Uzun yıllardır otizmli çocukların hakları için mücadele eden Türkiye İşçi Partisi (TİP) Parti Meclisi (PM) Üyesi Avukat Sedef Erken, Engelliler Haftası dolayısıyla TELE 1’deki “Gündeme Not” programında açıklamalarda bulundu.

Engellilere 865 lira bakım maaşı verildiğini söyleyen Erken, engellilerin yüzde 90’ının işsiz olduğunu ve açlık sınırının beşte biri oranda bir parayla hayatta kalmaya çalıştığını belirtti. Erken,“’500 bin kişiye bakım maaşı veriyoruz’ diyorlar, bu ülkede 5 milyon engelli var. Geri kalan 4 buçuk milyonun nerede olduğundan bahsetmiyorlar” ifadelerini kullandı.

‘APTAL YERİNE KONULAN İNSANLAR OLMAK İSTEMİYORUZ’

70 bin çocuğun özel eğitim sınıflarında eğitim aldığının açıklandığını ifade eden Erken “Geriye kalan 3 milyon çocuk nerede? Biz bu sahte filmi bir kez daha, bir kez daha, bir kez daha izlermiş ve hiç sesi çıkmazmış zannedilen, aptal yerine konulan insanlar olmak istemiyoruz” dedi.

‘ENGELLİLER EŞİT YURTTAŞ HAKLARI İSTİYOR’

Engelliler konusunun gerçek boyutlarıyla görünür hale getirilmesi gerektiğini vurgulayan Erken, “Mayıs ve aralık aylarında siyasilerin, belediye başkanlarının engellilerle fotoğraf çektirip ‘Onları çok seviyoruz’ demelerinden bıktık. Engelliler bunu değil, eşit yurttaş hakları istiyor. Sürekli bir başarı fetişizmi üzerinden engellilerin pazarlanması söz konusu” şeklinde konuştu.