CHP Genel Merkezi önünde süresiz dönüşümsüz açlık grevi

CHP Genel Merkezi önünde süresiz dönüşümsüz açlık grevi

Engelliler Spor Kulübü Derneği kurucularından Celal Karadoğan ve Ramazan Uçar, CHP’li Seyhan Belediyesi’nin engelli vatandaşlar için gençlik ve spor merkezinin açılması yönünde verdiği sözü tutmadığını belirterek Ankara'da CHP Genel Merkezi önünde açlık grevine başladılar.

Volkan Karadede - @VolkanKaradede

Adana Genç Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin kurucularından Celal Karadoğan ile Ramazan Uçar, Adana’da belediye kaynaklı sorun yaşadıklarını ve belediyenin gençlik ve spor merkezinin açılması yönünde verdiği sözü tutmadığını belirterek CHP Genel Merkezi önünde süresiz ve dönüşümsüz açlık grevine başladıklarını duyurdular.

Eylemlerinde kararlı olduklarını dile getiren Celal Karadoğan ve Ramazan Uçar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan taleplerinin kabul edildiği ıslak imzalı bir taahhütname almadan eylemlerini bitirmeyeceklerini belirttiler.

'TESİSİN TEMELİNİ KILIÇDAROĞLU ATTI'

2016 yılında Adana Seyhan Belediyesi ile Türkiye'nin en büyük engelli spor merkezinin kuruluşu için anlaşma yaptıklarını, tesisin yarısını tamamlamalarına rağmen bazı aksaklıkların geliştiğini dile getiren Celal Karadoğan, "31 Mart Yerel Seçimleri'nden önce Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, klubümüze bu tesisin tamamlanacağına dair söz verdi. Buradan hareketle CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut ile Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ettik. Bu ziyarette Ayhan bey tesisin Eylül ayında açılacağını belirtti. Biz de açılışa sayın Kılıçdaroğlu'nu davet ettik, zira tesisin temelini de sayın Kılıçdaroğlu attı" dedi.

YAKIT VE ELEKTRİK İHTİYACI KESİLDİ

Bundan sonraki süreçlerde işlerin kötüye gittiğini söyleyen Karadoğan, "Seyhan Belediye Başkanı Akif Akay göreve geldiği gün itibariyle derneğimize ait otobüsümüze verilen yakıtı tamamen kesti, 4 buçuk aydır engelli arkadaşlarımız yakıt desteği alamadığımız için evden dahi dışarıya çıkamıyorlar. Bunun dışında Çukurova Belediyesi derneğimizin faturalarını ödemediği için Enerjisa tarafından elektriklerimiz de kesildi. Hal böyleyken biz de Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi'yi aradık, durumu anlattık ve kendisi bize belediye başkanlarına sözünün geçmediğini söyledi. Bende gayet medeni bir şekilde 'Siz CHP'nin il başkanısınız, Adana ülkenin beşinci büyük kenti, eğer il başkanı olarak belediye başkanlarına sözünüzü geçiremiyorsanız onurunuzla istifa edin' dedim. Bunun üzerine kendisi şahsıma ağıza alınmayacak hakaretlerde bulundu. Biz buna rağmen 20 Eylül'de CHP Genel Merkezi'ne gelip sayın Kılıçdaroğlu'nun baş danışmanı Deniz Demir ile görüşme yaptık. Kendisi süreci anlatan bir mail atmamızı istedi. Bugün konunun çözüleceğini söyledi. Sizin taleplerinizi başkanın özel kalemine ilettim iş benden çıktı dedi" ifadelerini kullandı.

'DİLENEREK DEĞİL DİRENEREK'

Karadoğan son cümlelerini, "Biz bu ülkede engelli yurttaşların dilenerek değil direnerek haklarını almasını sağlayan bir eylem başlattık. Gençlik merkezimiz açılana, engelli çocukların hakkı olan araç yakıtları geri verilene, elektrik sorunları giderilene kadar, ez cümle Adana'daki CHP'li belediyelerin engelli yurttaşlara yaptıkları bu haksızlıklar giderilene kadar Ramazan arkadaşımla birlikte süresiz dönüşümsüz açlık grevini başlatmış olduk. Tüm insan hakları savunucularını eylemimize destek vermeye davet ediyoruz." diye bitirdi.