Engelli yurttaşa işkence eden esnaf, kendisi uyaran kadını darp etti!

Engelli yurttaşa işkence eden esnaf, kendisi uyaran kadını darp etti!

Ankara Kırkkonaklar'da market önünden geçen engelli bir yurttaşa işkence eden esnafı uyaran iki kadın, esnafın hakaret ve tehditlerine maruz kaldı. Kadınlardan biri esnaf tarafından darp edildi.

İleri Haber

Ankara'nın Kırkkonaklar semtinde engelli bir yurttaşa eziyet eden esnafı uyaran iki kadın esnaf tarafından darp edildi. Esnafın küfür ve hakaretlerine maruz kalan kadınlardan G.A. yaşanan olayla ilgili İleri Haber'e bilgi verdi.

Yaşanan olayda bir esnaf, market önünden geçen ve tekerlekli sandelye kullanan engelli bir yurttaşı hortumla ıslattı. Konuşma engeli olan ve bağırmak zorunda kalan yurttaşa yardım etmek isteyen iki kadın, market çalışanının yanında duran bir başka kadın tarafından, "Burada bu şekilde gezemezsiniz, belanızı mı arıyorsunuz burada" denilerek tehdit edildi. Tehdit eden kadının, engelli yurttaşa yardım etmek isteyen kadınlara dönük sözlü saldırısı devam edince saldırı fiziksel şiddete döndü.

Saldırıya uğrayan kadınlar esnafa dönerek, "Engelli yurttaşı tanıyor musunuz? Bu yurttaşa eziyet etme hakkını nasıl kendinizde bulabiliyorsunuz?" diye sorunca, esnaf "Ben tanıyorum bunu, her gün gelip bizi rahatsız ediyor, istediğimi yaparım, bundan sana ne" cevabıyla karşılaştı. Kadınlar, yurttaşın engelli olduğunu belirtmeleri üzerine esnaf tarafından sözlü saldırıya maruz kaldı. Olayın büyümesi sonucu çevredeki esnafın bir kısmı da kadınlara yönelik sözlü saldırıda bulundu ve sözlü saldırıya uğrayan kadınlardan biri, işkenceci esnaf tarafından darp edildi.

Kadınların engelli vatandaşa yapılan eziyet görüntülerine ulaşıp hakkında yasal işlem başlatacaklarını söylemesi üzerine esnaf pişkince, "İstediğin yere şikayet et, burada kimse sana bu görüntüleri vermez" diyerek kendini savundu.

Yaşanan olayla ilgili olarak kadınlar suç duyurusunda bulunacağını belirterek, bu olayın yayılması ve esnafın ceza alması için ne gerekiyorsa yapacaklarını belirtti.