Engelli öğretmenlerin atanma belirsizliği: 'Bakanlıklar birbirlerini yalanlıyor'

Engelli öğretmenlerin atanma belirsizliği: 'Bakanlıklar birbirlerini yalanlıyor'

Atama bekleyen engelli öğretmenlerin mücadelesi sürüyor. Pandemi nedeni ile 2020 Nisan ayında yapılması planlanan EKPSS sınavı üç kez ertelenerek 15 Kasım 2020 de yapıldı. Bu sebeple bir atama dönemini kaçıran engelli öğretmenlerin mağduriyetini Şubat 2021’de açılan 500 kişilik kontenjan da gideremedi.

İleri Haber

Sosyal medyadan yaptıkları çağrılar ve düzenledikleri basın açıklamalarıyla seslerini Milli Eğitim Bakanlığına duyurmaya çalışan 2 bin 511 engelli öğretmenin atama bekleyişi sürüyor.

2018 EKPSS sınavı ile toplam 4 atama yapılmış iken 2020 EKPSS sınavı ile şuana kadar sadece 1 atama yapıldı. 2020 Nisan ayında yapılması planlanan EKPSS sınavı ise üç kez ertelenerek 15 Kasım 2020’de yapıldı. Bir atama dönemini kaçırarak mağdur edilen engelli öğretmenler için Şubat 2021’de sadece 500 kişilik kontenjan açıldı.

Konuyu sendikalar aracılığıyla Eski MEB Bakanı Yardımcısı Mustafa Safra’ya ileten ve en geç Ağustos ayı içinde engelli öğretmen ataması yapılacağı sözü alan öğretmenler, daha sonra yine sendika başkanları aracılığıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ve Bakan Yardımcısı Fatma Öncü ile yapılan görüşmede çok kısa bir zaman içinde atama bekleyen 2 bin 511 öğretmenin tamamının atanacağı sözü aldı.

Verildiği söylenen sözü MEB yetkililerine teyit ettirmeye çalışan öğretmenler “Böyle bir atama şu an gündemde yok” cevabını aldı.

Duruma tepki gösteren öğretmenler, “Kurumlar birbirlerini aynı konu hakkında farklı bilgiler vererek adeta yalanlamıştır. Bu yaşanan olaylara istinaden MEB Bakanı 2 bin 511 engelli öğretmenin atamasının tamamını en yakın ayda yaparak MEB’e olan güveni ve devlet kurumları arasındaki teyidi tekrar yerine getirecek midir?” diye sordu.

DAHA FAZLA