Engelli öğretmenler atama bekliyor: 2020 EKPSS ile sadece 1 atama yapıldı!

Engelli öğretmenler atama bekliyor: 2020 EKPSS ile sadece 1 atama yapıldı!

Yüzlerce engelli öğretmen yıllardır atama bekliyor. Öğretmenler, sosyal medya aracılığıyla seslerini Erdoğan'a ve MEB yetkililerine duyurmaya çalışıyor.

İleri Haber

Düzenledikleri basın açıklamaları ve eylemlerle seslerini duyurmaya çalışan atanamayan engelli öğretmenler bir kez daha AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Milli Eğitim Bakanlığına çağrıda bulundu. 

Koronavirüs salgını sebebiyle sınavları 3 kez ertelenen yaklaşık 2 bin 511 öğretmen, 2020 yılında yalnızca 1 atama yapılmasına tepkili. 

İleri Haber'e konuşan bir öğretmen, "2018 EKPSS sınavı ile toplam dört adet engelli öğretmen ataması yapılmışken bizler 2020 EKPSS ye giren engelli öğretmenler bir tek atama ile mağdur olmuş durumdayız. Sınavımız geç yapıldığı için bir atama dönemini kaçırdık. Sonrasında şubatta sadece 500 kişilik kontenjan verilerek mağduriyetimiz telafi edilmedi" dedi. 

'MEB ATAMA SÖZÜ VERDİ'

MEB'in kendilerine atama sözü verdiğini belirten öğretmen şunları dile getirdi: 

"Geçtiğimiz ağustos ayı için MEB bize atama olacak sözü verdi ama halen beklemekteyiz. Yeni atanan MEB yetkililerinin eylül ayı içinde bir avuç engelli öğretmeni öğrencileri ile buluşturacağını ve bin bir zorlukla okulu bitirmiş biz engelli öğretmenleri hayalleri ile kavuşturacağını umut ediyoruz. Diğer öğretmenlere yıl içinde toplam 35 bin kadro veren sayın cumhurbaşkanımızın, yaklaşık 2 bin 511 engelli öğretmenide görüp atayacağını umut ediyoruz. Eylül ayında tüm engelli öğretmenler olarak atanmak istiyoruz."

DAHA FAZLA