Engelli kadını otobüse almadılar

Engelli kadını otobüse almadılar

Engelli kadın tekerlekli sandalyesiyle binmek istediği iki özel halk otobüsüne de alınmadı. 

Bursa'da, engelli kadın Necla D. (47); tekerlekli sandalyesiyle hastaneye gitmek için binmek istediği iki özel halk otobüsüne de alınmadı. Şoförlerin Necla D.'yi görmezden gelerek duraktan ayrılması, kameralara da kaydedildi.

DHA'nın aktardığına göre; Merkez Osmangazi ilçesi Hürriyet Mahallesi'nde oturan Necla D., geçirdiği sistemik lupus eritamatozus (SLE) olarak bilinen kas hastalığı nedeniyle 2 yıl önce tekerlekli sandalye kullanmak zorunda kaldı. Haftanın 2 günü tedavi için B46 hat numaralı özel halk otobüsüyle Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gitmesi gereken Necla D., otobüs şoförlerinin kendisini almadan duraktan ayrıldıklarını belirtti. Engelli kadının otobüse alınmadığını gören bir yolcu ise bu anları cep telefonunun kamerasıyla kaydetti.

'GAZA BASIP, GİDİYORLAR'

Yaşadıklarını anlatan Necla D., şoförlerin kendisini görmezden gelip, duraktan ayrıldıklarını söyledi. Yüzde 83 engelli olduğunu söyleyen Necla D., kullandığı hattın özel halk otobüsü şoförlerinin engelli rampasını açmadığını söyledi. Necla D., "B46 şoförleri, engelli rampasının açılabileceği mesafede durağa yaklaşmıyorlar. Ben rica ettiğim zaman da gaza basıp, gidiyorlar. Bu konuda defalarca BURULAŞ ve Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne şikayetlerde bulundum. Bunu yapan otobüslerin plakalarını ve duraktan geçiş saatlerini bildirdim. Yaşadıklarımı anlatan dilekçeler yazdım. Ne yazık ki hiçbirinden sonuç alamadım" diye konuştu.

'SENİNLE UĞRAŞMAK ZORUNDA DEĞİLİM'

Otobüse binmekle sorunlarının bitmediğini ve otobüs şoförleriyle sık sık tartışmalar yaşadığını da söyleyen Necla D., "B46 numaralı otobüsün şoförleriyle defalarca tartıştım. Şoförlerden biri, otobüsteki tüm yolcuların gözü önünde 'Zaten otobüse bedava biniyorsun, bir de seninle uğraşmak zorunda değilim' dedi. Tüm yolcuların karşısında onurumu kırıp, beni rencide etti. Bu şoförlerin neredeyse tamamı ile tartıştım" dedi.