Enerji iş kolunda 30 işçi hayatını kaybetti

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi, 2014'te şu ana kadar en az 30 enerji işçisinin hayatını kaybettiğini belirtti.

(İleri - Emek) İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi, yazılı, görsel, dijital basın, emek-meslek örgütlerinden gelen bilgiler ve işçi yakınlarının bildirimi ışığında 26 Ağustos 2014 tarihi itibariyle bu yıl en az 30 işçinin hayatını kaybettiğini kaydetti. Meclis açıklamasında, enerji işkolunda iş cinayetleri çoğunlukla arıza, bakım ekiplerinin elektrik direkleri ve yüksek gerilim hatlarında çalışmaları sırasında yaşanmaktadır” dedi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Enerji işkolunda taşeron çalıştırma ana çalışma biçimi. Diğer yandan işçi profilinin çoğunluğunu teknik lise ve meslek yüksek okulu mezunları oluşturmakta. Bu yüzden en azından yaş konusunda çocuk işçi çalıştırılması daha az rastlanan bir durum. Emekli çalışanlarsa genel olarak eskiden kamu kurumunda çalışmış ve nitelikli emek gücünü oluşturuyor.”

2013 yılında ve 2014 yılının ilk sekiz ayında enerji işkolunda yaşamını yitiren işçilerin isimleri şöyle; Fahri Ünal, Mehmet Ekinci, Tuncer Kılıçkan, Atıf Yılmaz, Arif Kiber, Mehmet Çimenlidal, Bekir Akar, Zafer Tasasız, Ahmet Arslan, Zafer Akgül, Uğurcan Gültekin, Mustafa Atan, Erkan Özkan, Aşkın Yılmaz, Haşim Yılmaz, Taner Aydın, Kenan Kalkan, Osman Aslan, Hüseyin İnci, Osman Çelik, Murat Göçmen, Arif Alataş, Veysi Akyüz, Vedat Avcı, Mehmet Baz, Ziya Ceylan, Fehmican Yeşil, Ali Kahraman, Ekrem Demir, Halil Köymen, Şefik Elgören, Emrah Kurt, Yakup Özdemir, Ferhat Durdu, Osman İşlek, Murat Üstünel, Hasan Çoruk, Mehmet Ali Akıncı, Mustafa Kaya, Lütfi Çelik, Galip İncirbölen, Mehmet Ali Akıncı, Soner Çiçek, Ayhan İşçan, İsmet Erdoğan, Mehmet Keçeci, Kadir Güler, Dilaver Tomak, Mustafa Genç, Zikri Soyer, Salih Afşin, Celal Çanta, Orhan Kaya, Aslan Kaya, Mustafa Ceylan, Şaban Kuru, Ahmet Cömert, Ali Kıllı, Salih Geçen, Celal Ürün, İbrahim Akman, Kazım Taş, Seyit Ali Kılıç, Bahattin Bilgiç, Mehmet Esen, Hakan Karaca, Osman Kocakır, Selman Şimşek, Mesut Yaltı, Yener Oktan, Hakan Alev, Engin Uğurlu, Figen Budak ve Ahmet Şahin.