Enerji 'devi'nin borçlarına yapılandırma

Enerji 'devi'nin borçlarına yapılandırma

Borçları yapılandıran Bereket Enerji, AKP'nin özelleştirdiği Yatağan ve Çatalağzı termik santrallerini satın almıştı. Bu santraller en çok çevre katili projeler olarak biliniyor.

Bankacılık sektörü Doğuş ve Ülker gruplarının ardından en büyük yeniden yapılandırmaya imza attı. Bereket Enerji'nin 4.6 milyar dolarlık borcu bankalar tarafından yeniden yapılandırıldı.

Enerji Günlüğü'nün haberine göre, Türkiye’nin önde gelen enerji şirketlerinden Bereket Enerji Grubu, finansal borçlarının yeniden yapılandırılması konusunda, kritik bir eşiği aştı. Türkiye’nin önde gelen bankalarından dokuzunun yer aldığı alacaklılarla yapılan pazarlıklar anlaşmayla sonuçlandı.

4.6 MİLYAR DOLARLIK BORÇ YENİDEN YAPILANDIRILDI

Tarafların vardığı mutabakata göre grubun, bir kısmı aciliyet taşıyan çeşitli vadelerdeki yaklaşık 5.5 milyar dolarlık konsolide borçları yeniden yapılandırılarak uzun vadeye yayıldı. Finansal borçların 6.5 yıl olan ortalama vadeleri ise 10 yıla uzatıldı. Bu arada grubun toplam borçlarının bir kısmında ödeme sıkıntısı yoktu. Bereket Enerji Grubu'nun bankalarla yaptığı yeniden yapılandırma pazarlığına konu borç tutarı 4.6 milyar dolar.

SÜREÇ NİSANDA TAMAMLANACAK

Haberde yer verilen bilgilere göre Bereket Enerji Grubu’nun borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin sürecin nisan ayı içerisinde tamamlanması öngörülüyor.

Bereket Enerji Grubu, elektrik sektörünün üretim, dağıtım ve satış ayaklarında faaliyet gösteriyor. Grup bünyesinde Aydın, Denizli ve Muğla illerini kapsayan ADM Elektrik Dağıtım AŞ ile İzmir ve Manisa illerini kapsayan GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş. olmak üzere iki elektrik dağıtım şirketi yer alıyor.

Bu iki bölgedeki görevli tedarik şirketleri ADM ve GDZ Perakende Elektrik A.Ş. aynı çatı altında faaliyet gösteriyor. Bereket Enerji Grubu bunların dışında da serbest elektrik ticareti faaliyetlerine sahip.

ÇEVRE KATİLİ SANTRALLERİN SAHİBİ

2014 yılında Yatağan ve Çatalağzı termik santrallerini özelleştirmeden devralan Bereket Enerji bünyesinde birçok da HES bulunuyor.

Bunlardan bilinen bazıları Göktaş HES ve Adıgüzel HES.

DAHA FAZLA