Endonezya'da yolcu uçağı düştü: Denizde uçağa ait olduğu düşünülen parçalar bulundu

Endonezya'da yolcu uçağı düştü: Denizde uçağa ait olduğu düşünülen parçalar bulundu

Endonezya'da Sriwijaya Havayolları'na ait yolcu uçağı, ülkenin başkenti ülkenin başkenti Cakarta'dan kalkış yaptıktan sonra kayboldu. Uçakta 50'den fazla kişinin olduğu bildiriliyor.

Endonezya'nın başkenti Cakarta'dan kalkış yapan Sriwijaya Havayolları’na ait yolcu uçağı, kalkıştan kısa süre sonra radardan kayboldu. Uçakta 50'den fazla kişinin bulunduğu belirtildi.

Reuters'de yer alan habere göre, Boeing B737-500 tipi olduğu belirtililen uçakta ilk edinilen bilgiye göre 50’den fazla kişi olduğu öğrenildi.

Başkent Cakarta'dan havalandıktan sonra Pontianak şehrine gitmesi beklenen uçağın, kalkıştan dört dakika sonra, yaklaşık bir dakika içinde 10 bin feet alçıldığı öne sürüldü.

Endonezya Ulaştırma Bakanlığı sözcüsü Adita Irawati, bir açıklama yaparak,  Sriwijaya Havayolları’na ait "SJ182" sefer sayılı yolcu uçağı ile irtibatın sağlanamadığını söyledi. Irawati, en son iletişimin yerel saatle 14.40 olduğu bilgisini paylaştı.

KOORDİNATLARIN BELİRLENMESİ İÇİN HAZIRLIK YAPILDI

Bakanlık Sözcüsü Irawati,  Cakarta-Pontianak seferi için kalkış yapan uçağın koordinatlarının belirlenmesi ve arama kurtarma çalışmaları için hazırlık yapıldığını belirtti.

ENKAZ PARÇALARINA ULAŞILDI

Sputnik'in aktardığı bilgiye göre, yerel  bir hükümet yetkilisi yaptığı açıklamada, yapılan arama çalışmalarında dalgıçların enkaz parçaları bulduğunu ifade etti.

CNN İndonesia'ya açıklamada bulunan bir güvenlik yetkilisi "Suda kablolar, kot pantolon parçası ve metal parçalar bulduk" dedi.

Xinhua Haber Ajansı'ndan geçilen bilgiye göre ise cansız bedenlere ulaşıldığı öne sürüldü.

'HAVADA 2 PATLAMA GERÇEKLEŞTİ'

CNN İndonesia'da yer alan habere göre, uçağın düştüğü yere yakın köylerde yaşayanlar, havda iki patlama sesi duyduklarını ve denizde kablo parçaları bulduklarını söyledi.

Flightradar24 isimli internet sitesine göre, Boeing 737 model uçak, ilk uçuşunu 1997 yılında gerçekleştirmiş.