En yüksek üçüncü vaka sayısı... İngiltere'de korkutucu tablo!

En yüksek üçüncü vaka sayısı... İngiltere'de korkutucu tablo!

İngiltere'de son 24 saatte 6 bin 178 koronavirüs vakası tespit edildi. Bu, salgının başından bu yana ülkede görülen en yüksek üçüncü vaka sayısı oldu. Salgına karşı yeni tedbirler getirildi.

İngiltere'de son 24 saatte 6 bin 178 kişide yeni tip koronavirüs (Covid-19) tespit edilmesiyle salgının başından bu yana ülkede üçüncü en yüksek günlük vaka sayısı görüldü. 1 Mayıs'ta 6 bin 201 ve 5 Nisan'da da 6 bin 199 vaka sayısı açıklanmasının ardından son 24 saatteki artışla birlikte, ülkede toplam vaka sayısı 409 bin 729'a yükseldi.

Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre son 24 saatte 37 kişi hayatını kaybederken, hayatını kaybedenlerin toplam sayısı ise 41 bin 862'ye yükseldi.

 

YENİ TEDBİRLER UYGULANACAK

Başbakan Boris Johnson'ın dün açıkladığı, yarından itibaren geçerli olacak yeni önlemler kapsamında tüm bar ve restoranlar sadece masalara hizmet verecek ve saat 22.00'de kapanacak. Perakende mağazaları ve taksiler ile konaklama sektöründeki mekanlarda da maske takmak zorunlu olacak.

SOSYAL MESAFE KISITLAMASI

14 Eylül'den itibaren 6'dan fazla kişinin bir araya gelmesini yasaklayan düzenlemenin ardından yeni bir düzenlemeyle bu yasak, kapalı spor salonlarındaki takım sporları için de geçerli hale getirilecek. Düğün törenlerine katılacak kişi sayısı da 28 Eylül'den itibaren 30'dan 15'e düşürülecek.

Yeni önlemler kapsamında ayrıca, maske takmama veya 6 kişi kuralını çiğnemenin cezası 2 katı artırılarak 200 sterline çıkarıldı.