En yüksek gelire sahip belediyede işçiler maaşlarını alamıyor

En yüksek gelire sahip belediyede işçiler maaşlarını alamıyor

Uzun süredir maaşlarını alamayan işçiler yarın iş bırakma eylemine başlıyor.

Daha önce birçok hak gaspıyla gündeme gelen Beşiktaş Belediyesi, bu kez de eski Belediye Başkanı Murat Haznedar’ın FETÖ üyeliği, rüşvet ve yolsuzluk iddialarıyla birlikte görevden alınması sonrası işçilerin maaşlarını ödemiyor.

Geçtiğimiz hafta DİSK Genel İş Sendikası ile belediye yönetimi arasında gerçekleşen görüşme neticesinde maaşların ödeneceği sözü verilen fakat hala ödeme yapılmayan işçiler iş durdurma kararı aldı.

İŞTEN ATMA TEHDİDİ

GazeteTamam’dan Emre Orman’ın haberine göre, pazartesi günü iş bırakma eylemi yapacak işçiler, maaşlarının ödenmemesi durumunda Salı günü de belediye önünde toplanacaklar.

İş bırakma eylemi yapacak işçiler, partiye zarar vereceğini öne süren yetkililer tarafından işten atılmakla tehdit ediliyor.

İSTANBUL'UN EN YÜKSEK GELİRE SAHİP BELEDİYELERİNDEN BİRİ 

İstanbul’un en yüksek gelire sahip belediyeleri arasında önemli bir yere sahip olan Beşiktaş Belediyesi’nde daha önceki belediye başkanı da 8 milyon lira borç bırakarak gitmişti. Haznedar’ın gidişiyle birlikte belediyenin şu an bilinen borcunun ise 400 milyon liranın üzerinde olduğu söyleniliyor.

Murat Haznedar’ın yaptığı yolsuzluklar dışında belediyenin kasasını boşalttığı, belediye yönetiminin bunu öne sürerek maaşları ödemediği de konuşulanlar arasında.