Emperyalizm ve gericiliğin mali faturası: 88 milyar dolar

Emperyalizm ve gericiliğin mali faturası: 88 milyar dolar

Emperyalistlerin bölgede yarattığı ortam ve verdiği destekle ortaya çıkan IŞİD’in, Irak’ta yol açtığı yıkımın mali faturası açıklandı.

BBC Türkçe’nin haberine göre; Irak Planlama Bakanlığı, IŞİD sonrası ülkenin yeniden inşası için 88.2 milyar dolara ihtiyaç duyulduğunu açıkladı.

Irak Planlama Bakanlığı Müsteşarı Kuzey Abdülfettah, Kuveyt’te düzenlenen bir konferansta, IŞİD’le mücadelenin ülke genelinde büyük bir yıkım yarattığını söyledi. Abdülfettah, temel altyapının ve yıkılan binaların yeniden inşası için hesaplanan maliyetin 88,2 milyar dolar olduğunu açıkladı.

'EN ACİL KONUT SEKTÖRÜ'

Abdülfettah ayrıca, kısa vadede 22 milyar dolara ihtiyaç duyulacağını, orta ve uzun vadede ise 66 milyar dolarlık bir yatırım gerekeceğini ifade ederken, özellikle konut sektörünün yatırıma en acil ihtiyaç duyulan alan olduğunu vurguladı.

MUSUL KENTİ YERLE BİR

Uzun süren ABD işgaliyle yıkıma uğrayan Irak’ta, IŞİD’in ortaya çıkışının ardından şiddetli çatışmalar yaşanmış ve özellikle Musul’daki konutların büyük kısmı ya tamamen yıkılmış ya da içinde yaşanamaz hale gelmişti.

Musul’un sadece tarihi kent bölümünde 11 bin 500 evin yıkıldığı 35 bin evin ise kısmen hasar gördüğü tespit edildi.