Emniyet'ten üniversitelere talimat: Okuldan atın

Emniyet'ten üniversitelere talimat: Okuldan atın

Emniyet'in üniversitelere gönderdiği 'gizli' ibareli bir dosyada, fişlenen öğrenciler hakkında idari cezalar verilmesi istendi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından üniversite rektörlükleri ve yurtlar müdürlüklerine gönderilen “gizli” ibareli dosyada, öğrenciler hakkında kesinleşen bir hüküm olmamasına rağmen idari işlem başlatılması istendi.

Emniyet’in 2017 yılında başlattığı soruşturmada Kırıkkale-İstanbul-Bartın-Balıkesir-Eskişehir’deki üniversitelerde okuyan öğrencilerin 2 yıldır fişlenmiş olduğu anlaşılan dosyaya göre, üniversite öğrencileri hakkında çeşitli cezalar verilmesi talep edildi.

'ANARŞİK VE İDEOLOJİK OLAYLAR' TANIMI KULLANILDI

Dosya’da  “adı geçen üniversite öğrencileri hakkında, Yükseköğretim Kanunu’nun 54. maddesi gereğince, gerekli idari işlemler yapılarak, sonucundan Valiliğimize bilgi verilmesi” ifadeleri kullanılırken, “anarşik veya ideolojik olaylara katılan veya bu olayları tahrik ve teşvik eden öğrencilere; eylem başka bir suçu oluştursa bile ayrıca uyarma, kınama, bir haftadan bir aya kadar veya bir veya iki yarıyıl için kurumdan uzaklaştırma veya yükseköğretim kurumundan çıkarma cezaları verilir” denildi.

ÖĞRENCİLERİN BURSLARININ KESİLMESİ, YURTTAN ATILMALARI İSTENDİ

Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre, üniversitelerden idari işlem yapmasını isteyen Emniyet, bilgi olarak YÖK Başkanlığı’nın yanı sıra aynı yazıyı isim listesi ile 6 şehirdeki Kredi Yurtlar Kurum İl Müdürlüğü’ne gönderdi. Kanun kapsamında cezaların öğrencinin dosyasına ve siciline işlenmesi öngörülürken, yazının yurt müdürlüklerine gönderilerek işlem yapılması talebi, öğrencilerin burslarının kesilmesi ve yurtlardan çıkarılması talebine dönüştü.

DAHA FAZLA