Emniyet'ten Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilen kamu binası, Ensar Vakfı'na tahsis edildi

Emniyet'ten Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilen kamu binası, Ensar Vakfı'na tahsis edildi

CHP Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Ordu'da daha önce karakol olarak kullanılan bir binanın MEB'e devredildiğini, MEB'in ise söz konusu binayı Ensar Vakfı'na tahsis ettiğini açıkladı.

CHP Ordu Milletvekili Mustada Adıgüzel, Ordu’nun Altınordu ilçesinde Emniyet’e ait bir binanın Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) verildiğini, MEB’in de bu binayı Ensar Vakfı’na tahsis ettiğini söyledi. Adıgüzel, binanın tadilatının da Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını açıkladı.

ANKA'nın haberine göre binanın daha önce Çarşı Polis Karakolu olarak kullanıldığı belirten veren Adıgüzel, şunları söyledi: 

"Burası Emniyet tarafından Milli Eğitim’e devredilmiş, Milli Eğitim de bunu bir vakfa devretmiş. Milletin parasını daha önceden çocuk tecavüzüyle nam salmış, çocuk tecavüzü olaylarına karışmış şaibeli vakıflara, kıymetli alanları vereceğinize... Bugünlerde yurt sorunumuz var. Bir yatağa 11 öğrenci düşüyor. Evlatlarımız büyükşehirlerde yurt arıyor. Sığınacak bir yer arıyorlar, başlarına bir dam, üstlerine yorgan arıyorlar. Siz bunları çözmediğiniz gibi gelip bir de kamu arazilerini vakıflara terk ediyorsunuz, peşkeş çekiyorsunuz. Bu öğrencileri de barınma imkanlarından, güvenli alanlardan, devlet imkanlarından faydalandırmayıp, tarikatlara mecbur bırakıyorsunuz."

DAHA FAZLA