Emniyet soruları yandaş sendikaya hazırlattı

Emniyet soruları yandaş sendikaya hazırlattı

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün (EGM) yapacağı sınav için yandaş Büro Memur-Sen’in Emniyet’teki temsilcisi “Soruları biz hazırladık” açıklamasında bulundu.

Yıllar sonra görevde yükselme ve unvan değişikliği için 28 Kasım tarihinde yapılacak sınav öncesinde ortaya atılan bir iddia ortalığı karıştırdı. Aydın Nazilli Emniyet Müdürlüğü’nde sivil memur olan Mustafa Acartürk, Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Arkadaşlar, konular nasıl belirlendi? Sınav konularının belirlenmesi amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü, Büro Memur-Sen’e bilgi notu sunması için resmi yazı gönderdi. Türkiye genelinde Büro Memur-Sen’in Emniyet üyeleri, şube başkanı, şube başkan yardımcıları ve ileri gelen temsilcilerinden oluşan bir ekip telekonferans yöntemi ile bir araya geldi.

EGM’nin istediği bilgi notunun içeriğini doldurduk. Cemal Üstün, Muhammet Doğan, Mehmet Ümit Uğur 7-8 kişi idik. Diğer arkadaşlarım aklımda değil. Bu çalıştayda yazmış olduğumuz konu başlıkları nihai şekli BMS tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü’ne üst yazı ile gönderildi.

Ve bu çalıştaydaki konular EGM tarafından olduğu gibi tasdiklenmiştir. Emniyet Genel Müdürlüğü ekstra bir konu dahi koymamış. Bir konuyu dahi çıkarmamıştır. Sadece mesleki alan bilgisi sorularını EGM eklemiştir. Size sağda solda ne anlatıyorlar bilmiyorum. Saygılarımla!”

Konunun sosyal medya üzerinden yayılması üzerine Acartürk yeni bir açıklama yayınlayarak Büro Memur-Sen Nazilli İlçe Temsilciliği görevinden istifa ettiğini açıkladı. 

'SINAV ERTELENSİN' ÇAĞRISI

 

İddialar üzerine İçişleri Bakanlığına ve EGM’ye yazı gönderen Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Büro-Sen, “Kişinin isim vermek suretiyle kesin bir dille yapmış olduğu paylaşım, sınavın objektifliğine ve tarafsızlığına şüphe düşürmüş, yapılacak sınavda belirlenecek konu başlıklarının adı geçen sendika tarafından belirlendiği ve hatta sınav içeriğinin de bu sendikaca hazırlandığı algısını oluşturmuştur” dedi.

Sendika, öncelikle paylaşımı yapan kişi ve bu kişinin iddia ettiği komisyon içerisinde yer alan ismi anılan ve anılmayan kişilerin tespit edilmesini, “şaibenin” ortadan kaldırılması için sınavın ileri bir tarihe ertelenmesini istedi.