Emniyet Genel Müdürü, Kılıçdaroğlu'na saldırıda jandarmayı suçladı: 'Seyirci durumundaydı'

Emniyet Genel Müdürü, Kılıçdaroğlu'na saldırıda jandarmayı suçladı: 'Seyirci durumundaydı'

Emniyet Genel Müdürü Uzunkaya, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'da uğradığı saldırıya ilişkin jandarmayı suçladı.

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara Çubuk'ta asker cenazesine katıldığı sırada uğradığı saldırıda yaşananları anlattı.

Uzunkaya, "Olay yeri jandarma bölgesiydi. Orada TOMA, göz yaşartıcı gaz, kalabalığı dağıtmak için diğer araç-gereçler de yoktu. Jandarma gelişmelerin neredeyse seyircisi durumundaydı. Takviye timler de gelmemişti" diye konuştu.

'CANLI BOMBA İHTİMALİNİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURDUK'

Gözü dönmüş binlerce kişinin Kılıçdaroğlu'nu linç etmek için sığındıkları evin dışında beklediğini ve olay esnasında canlı bomba ihtimalini de göz önünde bulundurduklarını aktardı.

Kılıçdaroğlu'nun evden çıkarken palto ve şapka giymesi önerisini, "Nasıl geldiysem öyle çıkacağım," diyerek kabul etmediğini söyleyen Uzunkaya, "Gergin, her an saldırmaya hazır bir ortam vardı" diye konuştu.

'ORADA YAŞANACAK ZAFİYET DEVLETE MÂL OLACAKTI'

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'e konuşan Uzunkaya, “Orada yaşanacak zafiyet devlete mâl olacaktı" diyerek, "Böyle bir durumda, görevli olmamama rağmen kendimi vazifeli addettim ve üzerime düşen görevi arkadaşlarımızla birlikte yerine getirdik. Kılıçdaroğlu'nun koruma ekibi de canla-başla çalıştı. Olay, her yönüyle mutlaka incelenecektir" ifadelerini kullandı.