Emlakçılar yeni sınav sistemini fırsat bildi

Emlakçılar yeni sınav sistemini fırsat bildi

Kaldırılan TEOG'un yerine açıklanan "Eğitim Bölgesi ve Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi" üzerine emlakçılar harekete geçti. Ev ilanlarında "fen lisesi yanı", "sosyal bilimler lisesi karşısı" şeklinde ifadeler yer aldı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz kaldırılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavının yerine gelecek sistemi açıkladı. "Eğitim Bölgesi ve Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi" adı verilen yeni sistem ile öğrencilerin yüzde 92’si oluşturulacak eğitim bölgelerinde adreslerine göre 5 tercihlerinden birine yerleştirilecek, yüzde 8’i ise "nitelikli" 600 liseye sınavla girecek. 

1 milyonu aşkın öğrencinin adrese dayalı yerleştirmeye göre liselere yerleştirileceğinin açıklanması üzerine emlakçılar da harekete geçti. Kiralık ve satılık ev ilanlarının başlıklarında oda sayısı, toplu taşımaya yakınlık, dairenin yaşı, bulunduğu semt gibi seçenekler yerini okul isimlerine bıraktı. İlanlar arasında, “Çocuğunuzun geleceği için fen lisesine yakın sahibinden kiralık” ifadesine yer verenler oldu.