Emine ve Ferit Şenyaşar adalet arayışlarının 22. gününde gözaltına alındı

Emine ve Ferit Şenyaşar adalet arayışlarının 22. gününde gözaltına alındı

Urfa Adliyesi önünde oturma eylemi yapan Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar, adalet arayışlarının 22. gününde gözaltına alındı.

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları tarafından öldürülen iki çocuğu, eşi ve tutuklu oğlu için adalet isteyen ve Urfa Adliyesi önünde oturma eylemi yapan Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar, adalet arayışlarının 22. gününde gözaltına alındı.

Anne Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar, sabah saatlerinde geldikleri Urfa Adliyesi önünde eylemlerine devam ettikleri sırada, herhangi bir gerekçe gösterilmeden gözaltına alındı. Polisler, yanlarına geldikleri aileyi zor kullanarak oturdukları yerden kaldırıp gözaltına aldı. 

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre, anne Şenyaşar, gözaltına alındığı sırada "Bizi değil, katilleri gözaltına alın" diyerek tepki gösterdi. Emine ve Ferit Şenyaşar'ın Urfa Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin alınması bekleniyor.  

Aile 9 Mart'tan bu yana sürdürdüğü eylemde, Emine Şenyaşar 15 Mart'ta "Kamu görevlisine hakaret" gerekçesiyle, 25 Mart tarihinde Emine ve Ferit Şenyaşar birlikte "Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet" gerekçesiyle gözaltına alındı. Ferit Şenyaşar ise AKP'li Yıldız'ın kardeşi Süleyman Yıldız'ın şikayeti üzerine Suruç İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde dün ifade vermişti. 

NE OLMUŞTU?

14 Haziran 2018'de AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın seçim gezisi sırasında gerçekleşen saldırı, silahlı çatışmaya dönüşmüş, Yıldız'ın kardeşi Mehmet Şah Yıldız, esnaf Hacı Esvet Şenyaşar ile oğulları Adil ve Celal Şenyaşar yaşamını yitirmişti.

Çatışmada babasını ve iki kardeşini kaybeden, kendisi de yaralanan Fadıl Şenyaşar 17 Haziran'da taburcu edildiği Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden gözaltına alınmış, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.