Emine Erdoğan'dan aile tanımı: Devlet organlarına varmadan kendi içinde sorunları çözer

Emine Erdoğan'dan aile tanımı: Devlet organlarına varmadan kendi içinde sorunları çözer

KADEM'in gala yemeğinde konuşan Emine Erdoğan, adalet ve aile kavramlarıyla ilgili konuştu. Adaletin olmadığı yerde her derde düşülebileceğini söyleyen Erdoğan, güçlü aile tanımını "Devlete varmadan sorunlarını çözer" şeklinde yaptı.

Emine Erdoğan, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ve Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı tarafından düzenlenen "3. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi"nin gala yemeğine katıldı.

Yemekte yaptığı konuşmasında, adalet kavramını hatırlayan Emine Erdoğan, şöyle söyledi:

"KADEM'in artık bir marka haline gelen Kadın ve Adalet Zirvesi, tüm dünyada kadın hakları gibi kökleşmiş ir soruna dair, önemli bir açılımdır. Hak ihlallerinin olduğu yerde adalet, karanlıkta aranan bir cevher gibidir. 'Adalet olmayınca bir yerde, insan düşer her derde' demiş atalarımız. Bu nedenle doğru yolun pusulası adalettir. "

'GÜÇLÜ AİLELER SORUNLARI KENDİ İÇİNDE ÇÖZER'

Aile kavramına değinen Emine Erdoğan, sığınağa benzettiği ailenin sorunlarını, devlet organlarına varmadan kendi içinde çözebileceğini söyledi:

"Bu yıl, zirvenin 'Ailenin Güçlendirilmesi' temasıyla toplanmasını ayrıca önemli buluyorum. Aile, modern dünyada en çok yara alan konuların başında gelmektedir. Oysa korunduğumuz, sevdiğimiz, sevildiğimiz, güven hissi duyduğumuz bir sığınaktır. Aileden uzak düştüğümüz her yer, gurbettir. Güçlü aileler, sorunlarını devlet organlarına varmadan kendi içinde eritir. Daha da önemlisi, yardımlaşma ve dayanışma kültürü ailenin sınırları içinde kalmaz. Etkisi mahalleye de yayılır. Aile güçlenip, kendine yeten, kendi sorunlarını çözen bir birim haline geldikçe toplumdaki huzur seviyesi mutlaka artacaktır." 

DAHA FAZLA