Emine Erdoğan’a ödül veren kurum Türk sermayeli şirket çıktı

Emine Erdoğan’a ödül veren kurum Türk sermayeli şirket çıktı

Emine Erdoğan’a İngiltere’nin başkenti Londra’da ödül veren ‘World Humanitarian Forum Limited Şirketi’nin Britanya’da kurulan Türk sermayeli bir şirket olduğu ortaya çıktı.

Emine Erdoğan’a İngiltere’nin başkenti Londra’da ödül veren ‘World Humanitarian Forum Limited Şirketi’nin (Dünya İnsani Forumu) Britanya’da kurulan Türk sermayeli bir şirket olduğu ortaya çıktı.

Söz konusu şirket Mustafa Cingöz tarafından 19 Kasım 2018’de kuruldu. İngiltere ve Galler’de ofisleri bulunan şirketin kayıtlarına göre Mustafa Cingöz dışında, Feraye Özfesçioğlu da şirketin direktörlerinden biri. Şirketin 100 hissesi ise yine Mustafa Cingöz’e ait sermaye ile kurulan Sedef London Ltd (40 hisse); Faysalabad Ziraat Üniversitesi araştırma görevlisi Mohammed İmran Arshad tarafından kurulan Aid&Trade London Ltd (40 hisse); Mustafa Cingöz (10 hisse) ve Feraye Özfesçioğlu (10 hisse) tarafından paylaşılıyor.

Bazı basın kuruluşlarında Cingöz’ün Erdoğanların aile dostu olduğu öne sürülürken, şirketin ortaklarından Özkafescioğlu’nun daha önce AKP etkinliklerinde yer aldığı ortaya çıktı.