Emin Alper'in yeni eseri “Kız Kardeşler”in fragmanı yayınlandı

Emin Alper'in yeni eseri “Kız Kardeşler”in fragmanı yayınlandı

Yönetmen Emin Alper’in Berlin Film Festivali’nde yarışacak olan yeni filmi “Kız Kardeşler”den tanıtım fragmanı yayınlandı.

“Tepenin Ardı” ve “Abluka” filmleriyle tanınan yönetmen Emin Alper, bu yıl yeni filmi “Kız Kardeşler” ile izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Dünya prömiyerini 7-17 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek 69. Berlin Film Festivali’nde yapacak olan “Kız Kardeşler”, festival tarihinde Türkiye’den Ana Yarışma bölümüne katılma başarısı gösteren 10’uncu film olma özelliğini taşıyor.

Ana Yarışma bölümünde Altın Ayı için yarışacak olan “Kız Kardeşler”in oyuncu kadrosunda, Cemre Ebüzziya, Ece Yüksel, Helin Kandemir, Kayhan Açıkgöz, Müfit Kayacan ve Kubilay Tunçer gibi isimler yer alıyor.

Film, annelerinin ölümünün ardından kasabaya ‘besleme’ olarak verilen üç kız kardeşin, yıllar sonra köylerine geri dönmesini ve birbirleriyle yüzleşmelerini konu alıyor.

Türkiye-Almanya-Hollanda-Yunanistan ortak yapımı film, 11 Şubat Pazartesi akşamı Berlin’deki dünya prömiyerinin ardından bu yılın ilk yarısında Türkiye’de seyirciyle buluşacak.

 

 

DAHA FAZLA