Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili önergeye AKP ve MHP'lilerden ret oyu

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili önergeye AKP ve MHP'lilerden ret oyu

Emeklilikte yaşa takılanlara ilişkin önergenin görüşülmesi oy çokluğuyla kabul edildi. Yapılan görüşmelerde ise önerge, AKP ve MHP'nin oylarıyla reddedildi.

İYİ Parti'nin verdiği emeklilikte yaşa takılanlara ilişkin grup önerisi, CHP, HDP ve MHP'nin de desteğiyle Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Öneri, verilen aranın ardından Meclis Genel Kurulu'nda görüşüldüğünde ise AKP ve MHP'nin oylarıyla reddedildi.

ÖNERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ AKP'LİLERİN İTİRAZINA RAĞMEN OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

Grup önerisi üzerine konuşmalar yapılırken, AKP ve CHP milletvekilleri arasında sık sık tartışma yaşandı. Önerinin AKP'li milletvekillerinin itirazına rağmen oy çokluğuyla gündeme alınmasını muhalefet sıraları alkışlarla karşıladı.

ÖNERGE KABUL EDİLİNCE BİRLEŞİME ARA VERDİ

MHP'nin diğer muhalefet partilerine verdiği destekle AKP'lilerin red oyuna karşılık önergenin kabulü sonrası Genel Kurul'u yöneten MHP'li Meclis Başkanvekili Celal Adan birleşime ara verdi.

'MİLYONLARI MAĞDUR ETMELERİNE İZİN VERMEYECEĞİZ'

Önergenin AKP'lilerin tüm çabalarına rağmen kabul edilmesi üzerinden Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Erkan Baş sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Baş'ın paylaşımı şu şekilde:

ÖNERGE REDDEDİLDİ

Muhalefetin birleştiği emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili önerge Meclis Genel Kurulu'nda görüşülerek MHP ve AKP tarafından reddedildi.