Emeklilikte yaşa takılanlara ilişkin teklif Meclis gündeminde

Emeklilikte yaşa takılanlara ilişkin teklif Meclis gündeminde

Emeklilikte yaşa takılanlara ilişkin kanun teklifi yarın Meclis'te görüşülecek. AKP, teklifi daha önce MHP'nin de desteğiyle reddetmişti.

Emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetinin giderilmesi amacıyla hazırlanan kanun teklifi yarın TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek. 

TEKLİFİ CHP MİLLETVEKİLİ VERMİŞTİ

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetinin giderilmesi amacıyla hazırladığı teklifin yasalaşması halinde prim gününü ve çalışma yılını tamamlayan herkes, yaşa bakılmaksızın emeklilik hakkını kazanmış olacak.

1999 yılında çıkarılan bir yasa gereği, prim ve gün sayısını doldurduğu halde, yaşa takılan yurttaşlar, emeklilik haklarının verilmesi için yeni bir düzenleme yapılmasını istiyor.

'YASANIN GERİYE İŞLETİLMESİ HAK GASPIDIR'

Hazırladığı kanun teklifinin gerekçesini açıklarken, 1999 tarihinden önce işbaşı yapan SSK’lı, Bağ-Kur’lu ve Emekli Sandığı mensubu herkesin emeklilikte yaşa takıldığını belirten Gürer, “08.09.1999 tarihinde çıkarılan 4447 sayılı yasa ülkemizde yürürlüğe girdikten sonra ilk defa geriye doğru işletilen bir yasa olarak vatandaşın hakkını gasp etmiştir. Bu gaspın sona ermesi gerekir” dedi.

“Emeklilikte yaşa takılan vatandaşların sigorta prim gün sayılarını tamamlamalarına rağmen emekli edilmemesi ülkenin kanayan bir yarası haline gelmiştir” açıklamasını yapan Gürer, Türkiye genelinde 1999 yılından önce sigortalı olup emekli olabilmeleri için yaş sınırları uzatılan binlerce kişinin mağdur edildiğini ifade etti.