Emekliler İstanbul'dan seslendi: 'Virüsü biz yaratmadık, faturasını da biz ödemeyeceğiz'

Emekliler İstanbul'dan seslendi: 'Virüsü biz yaratmadık, faturasını da biz ödemeyeceğiz'

Eylemde, pandemi nedeniyle sosyal devletin sorumluluklarını yerine getirmemesi eleştirilirken, emekli maaşlarına yapılan zamlar ve emeklilerin ekonomik sıkıntıları protesto edildi.

İleri Haber

Emekli Sendikaları tarafından tarafından İstanbul’da yapılan eylemde, 65 yaş üstü yurttaşlara uygulanan yasakların kaldırılması ve emeklilerin ekonomik sıkıntılarının giderilmesi talep edildi. Yapılan açıklamada, "“Virüsü biz yaratmadık. Faturasını da biz ödemeyeceğiz" ifadeleri kullanıldı.

İstanbul Emekli Sendikaları Eylem Birliği Koordinasyonu tarafından Kadıköy İskele Meydanı’nda yapılan eylemle,  65 yaş üstü yurttaşlara uygulanan insan hak ve özgürlüklerine aykırı akıl ve bilim dışı kısıtlama ve yasakların kaldırılması istendi. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle sosyal devletin sorumluluklarını yerine getirmemesi eleştirilirken, emekli maaşlarına yapılan zamlar ve emeklilerin ekonomik sıkıntıları protesto edildi.

‘VİRÜSÜ BİZ YARATMADIK’

Eylemde yapılan açıklamada, Covid-19’dan korunmanın alınacak önlemlerle mümkün olduğu ve 65 yaş üstü yurttaşların eşit haklarla korunması gerektiği vurgulanırken, “Virüsü biz yaratmadık. Faturasını da biz ödemeyeceğiz. 65 yaş üstü yurttaşların doğa ve topluma emekleri geçmiştir. İnsan onuruna yaşam onların hakkıdır. Bu soğukta evimizde oturmak gerekirken, bizi sokaklara indiren koşullara ‘dur’ dememiz için örgütlenmemiz lazım. Örgütlü olmamız lazım” denildi.

Eylemde sık sık “İnsanca bir yaşam istiyoruz sloganı atıldı.