Emekli amirallerin gözaltı süresi uzatıldı

Emekli amirallerin gözaltı süresi uzatıldı

Avukat Celal Ülgen, 4 gündür gözaltında olan 10 emekli amiralin gözaltı süresi 4 gün daha uzatıldığını söyledi. Ülgen, gözaltı süresinin ‘FETÖ’ yargılamalarının başladığı 2018 yılı temmuz ayında çıkan Terörle Mücadele Kanunu’nun geçici maddesine göre uzatıldığını belirtti.

‘Montrö bildirisi’ imzacılarından gözaltına alına 10 emekli amiralin gözaltı süresinin 4 gün daha uzatıldığı belirtildi. Avukat Celal Ülgen, “Üçüncü dört günlük dilimi de kullanabilirler. Çünkü yaşları nedeniyle gözaltına alınmayan ifade vermeleri için çağırılan 4 emekli amiralin de ifadesi pazartesi günü alınacak. Bir günde hepsinin ifadelerini almak mümkün değil” dedi.

104 emekli amiral, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop'un AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Montrö Anlaşmasının feshedebileceği yönündeki sözleri ve Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı'nın sarık ve cübbeli halde bir tarikat evine gitmesi üzerine bir bildiri yayımladı.

AKP iktidarından ve küçük ortağı Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) bildiriye gelen "darbe" tepkilerinin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bildiri hakkında resen soruşturma başlattı.

4 GÜN DAHA UZATILDI

Sonrasında ise bildiriyi imzalayan amirallerden 10’u evleri basılarak gözaltına alınmıştı. BirGün’den Gökay Başcan’a açıklamalarda bulunan Avukat Celal Ülgen, 4 gündür gözaltında olan 10 emekli amiralin gözaltı süresi 4 gün daha uzatıldığını söyledi. Gözaltı süresinin ‘FETÖ’ yargılamalarının başladığı 2018 yılı temmuz ayında çıkan Terörle Mücadele Kanunu’nun geçici maddesine göre uzatıldığını belirten Ülgen, “Üçüncü dört günlük dilimi de kullanabilirler. Çünkü yaşları nedeniyle gözaltına alınmayan ifade vermeleri için çağırılan 4 emekli amiralin de ifadesi pazartesi günü alınacak. Bir günde hepsinin ifadelerini almak mümkün değil” dedi.

‘O ZAMAN NEDEN GÖZALTI YAPILDI?’

Gözaltına alındığı tarihten itibaren delillerin toplanması ve işlemlerin başlanması gerektiğine dikkat çeken Ülgen, “Geçtiğimiz bu dört günde hiçbir iade alma girişimi olmamıştır. Bu şöyle bir çelişki yaratmaktadır. Elinizde yeterli delil bulunmuyorsa kuvvetli şüphe de bulunmamaktadır. O zaman neden gözaltı yapıldı. Elinizde delil var ise neden ifade alma işlemleri başlatılmadı?” diye sordu.