Emekli amiraller adliyeye sevk edildi!

Emekli amiraller adliyeye sevk edildi!

Emekli 14 amiralin ifade işlemi tamamlandı. Emniyet'te ifade veren 14 emekli amiral adliyeye sevk edildi.

İleri Haber

‘Montrö bildirisi’ imzacılarından gözaltına alına 10 emekli amiral ve bugün ifadeye giden 4 amiral, işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

104 emekli amiral, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop'un AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Montrö Anlaşmasının feshedebileceği yönündeki sözleri ve Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı'nın sarık ve cübbeli halde bir tarikat evine gitmesi üzerine bir bildiri yayımladı.

AKP iktidarından ve küçük ortağı Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) bildiriye gelen "darbe" tepkilerinin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bildiri hakkında resen soruşturma başlattı.

EVLERİ BASILARAK GÖZALTINA ALINDILAR

Sonrasında ise bildiriyi imzalayan amirallerden Ergun Mengi, Atilla Kezek, Alaettin Sevim, Ramazan Cem Gürdeniz, Nadir Hakan Eraydın, Bülent Olcay, Kadir Sağdıç, Türker Ertürk, Turgay Erdağ ve Ali Sadi Ünsal gözaltına alındı. İlk 4 günlük gözaltı süresinin ardından 10 amiralin gözaltı süresi 4 gün daha uzatılmıştı.

Bunun yanı sıra emekli amiraller Engin Baykal, Cemil Şükrü Bozoğlu, Mustafa Özbey ve Atilla Kıyat da ifade vermek üzere bugün Ankara'ya geldi. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine giden emekli amiraller burada ifade verdi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Emekli 14 amiralin ifade işlemi tamamlandı. Emniyet'te ifade veren 14 emekli amiral adliyeye sevk edildi.