Emekçilere sosyal medya gözaltısı

Emekçilere sosyal medya gözaltısı

AKP tarafından muhaliflere yönelik baskı aracı olarak kullanılan sosyal medya gözaltılarına iki emekçi daha eklendi.

İleri Haber

Kocaeli’nin Darıca İlçesi’nde, Darıca Emekçi Kültür Derneği(DEKD) Başkan Yardımcısı Kubilay Çelik ve Kurucu Üye Enver ARĞ sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alındı.

İfadeleri alınmak üzere Kocaeli Terörle Mücadele Emniyet Şubesi’ne (TEM) götürülen yurttaşlar hakkında DEKD tarafından yapılan açıklamada, OHAL ve KHK’lar ile ülkeyi yöneten AKP’nin, bu tür operasyonları emekçi halkın mücadele ederek kazanmış olduğu haklara saldırı aracı olarak gördüğü vurgulandı.

“Geride Kalan Basına ve Kamuoyuna” başlığıyla yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

“Darıca’da işçi sınıfı devrimciliği ekseninde kurduğumuz Darıca Emekçi Kültür Derneği (DEKD)’nin Başkan Yardımcısı Kubilay ÇELİK ve Kurucu Üyesi Enver ARĞ sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek gözaltına alındı.

Biz bu tür operasyonların neden yapıldığını gayet iyi biliyoruz. OHAL ve KHK’lar ile devleti yöneten AKP iktidarının asli amacı işçi sınıfının ve emekçi halkın bedel ödeyerek kazanmış olduğu hakları gasp etmek, işçi örgütlenmelerini dağıtmak ve kapitalizmin çıkarlarına hizmet edecek bir zemin yaratmak. Haliyle bu tarz örgütlenme yapan her türlü kolektif AKP iktidarının hedefinde.

Savaşı sürekli körüklemenin, ırkçı-militer bir zemini pompalamanın ardında işçi sınıfı mücadelesini baltalama, grevleri yasaklama, ‘Geçinemiyoruz’ eylemleri ile kendini yakan işçilerin görünürlüğünü engelleme ve her türlü emek örgütünü dağıtma niyetinin biz de farkındayız.

Elbette bizim keşfimiz değil; emekçi semtlerde, işçi sınıfı örgütlenmesi yapmak, işçi meclisleri ve komitelerini inşa etmeye çalışmak arı kovanına çomak sokmaktır. Yıllardır söyler dururuz; şayet operasyon yapılıyorsa demek ki doğru bir hat üzerinde ve sistemi rahatsız edecek tarzda bir pratik içindeyiz.

Sizlere sözümüz ise şudur:

Ölümlere, tutuklamalara, gözaltılara, işkencelere alışmayın, kanıksamayın, normalleştirmeyin. Bu sürecin üstesinden dayanışma ile geleceğimizin bilincindeyiz. Bu yüzden ‘Yaşasın Devrimci Dayanışma’ sözü sadece bir slogandan ibaret kalmasın diyoruz ve bütün dostlarımızı gözaltındaki yoldaşlarımıza sahip çıkmaya, sesimize ses olmaya davet ediyoruz.”