Emek ve Özgürlük İttifakı yola çıkıyor!

Emek ve Özgürlük İttifakı yola çıkıyor!

25 Ağustos’ta ilan edilen Emek ve Özgürlük İttifakı, 24 Eylül Cumartesi günü saat 15.30’da Haliç Kongre Merkezi’nde ilk halk buluşmasını gerçekleştirecek

Emekçi Hareket Partisi (EHP), Emek Partisi (EMEP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Toplumsal Özgürlük Partisi’nin (TÖP) bir araya gelerek oluşturduğu Emek ve Özgürlük İttifakı, İstanbul’daki ilk halk buluşmasını gerçekleştirecek.

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın kuruluşunun ilan edileceği halk buluşmasında, ittifak içindeki siyasi partilerin genel başkanları, sözcüleri ve eş genel başkanları birer konuşma yapacak ve ittifakın programının çerçevesi kamuoyuna duyurulacak.

İstanbul’un dört bir yanından gelen binlerce kişinin katılmasının beklendiği halk buluşması, 24 Eylül Cumartesi günü saat 15.30’da Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak.

NE OLMUŞTU?

EHP, EMEP, HDP, SMF, TİP ve TÖP temsilcileri, 25 Ağustos 2022’de TİP’in ev sahipliğinde İstanbul’da toplantı yapmış ve toplantının başarıyla sonuçlandığı kamuoyuna duyurulmuştu. 

Sonuç metninde, kurumların girişimiyle, eylül ayı sonunda kitlesel bir halk buluşması ve en geniş demokrasi güçleriyle birlikte Emek ve Özgürlük İttifakı’nın kuruluşunun ilan edilmesine karar verildiği ifade edilmişti.