Emek ve demokrasi güçlerinden OHAL forumu

Emek ve demokrasi güçlerinden OHAL forumu

Emek meslek örgütlerinin yürüttüğü ‘OHAL Değil Demokrasi İstiyoruz’ kampanyası kapsamında yarın Ankara’da forum düzenlenecek.

İleri Haber

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK); Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK); Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği’nin (TBB) yürüttüğü ‘OHAL Değil Demokrasi İstiyoruz’ kampanyası kapsamında 2 Aralık’ta (yarın) Ankara’da forum yapılacak.

“Emek ve Demokrasi Güçleri OHAL’i Sorguluyor” sloganıyla İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Teoman Öztürk Salonu’nda saat 10.30'da gerçekleştirilecek olan foruma, düzenleyici dört örgütün yanı sıra siyasi partiler ve diğer emek meslek örgütleri de katılacak.

OHAL RAPORU YAYINLANACAK

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB genel başkanlarının konuşmalarıyla başlayacak olan forumda, OHAL döneminin bilançosunu yansıtan ortak raporun sunumu gerçekleştirilecek.

Davet edilen kurum başkanlarının konuşmalarıyla devam edecek olan forumda 16 aydır devam eden Olağanüstü Hal uygulamasının yarattığı tahribatın tüm boyutlarıyla gösterilmesi, toplumun geniş kesimlerinin OHAL’in derhal kaldırılması yönündeki isteğinin açığa çıkartılması hedefleniyor.