Elon Musk: Mars öncüleri olacak insanlar muhtemelen ölecek

Elon Musk: Mars öncüleri olacak insanlar muhtemelen ölecek

Mars'ta bir koloni kurmayı hedefleyen NASA'yla ortak çalışmalar yapan Elon Musk, Mars öncüleri olacak insanların muhtemelen öleceğini söyledi.

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi'nin (NASA) Mars gezegeninde bir koloni kurma hedefini değerlendiren ve yatırımlarıyla NASA'yla ortak çalışmalar yürüten SpaceX'in sahibi Elon Musk, konuk olduğu bir canlı yayında Mars öncüleri olacak insanların muhtemelen öleceğini belirtti.

Mars'ta bir koloni kurmak için çalışmalarını sürdüren NASA, milyarder girişimci Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX ile ortak çalışmalar yürüterek milyarlarca dolarlık yatırım yapıyor.

Mars’a koloni kurma hayalini daha önce de çeşitli şekillerde dile getiren Elon Musk, konuk olduğu bir canlı yayında Mars öncüleri olacak insanların muhtemelen öleceğini söyledi. SpaceX’in bir gün Mars’ta ticari turizmi gerçekleştireceğinin de altını çizen Musk, "muhtemelen başlangıçta bir grup insan ölecek" dedi.

NASA ile ortak çalışan Musk'ın şirketi SpaceX, Mars görevi için krtik önem taşıyan ve Ay yörüngesine kurulacak uzak üssü için de anlaşma imzalamıştı.

2024 yılında Elon Musk’ın sahibi olduğu SpaceX’in Falcon Heavy roketi ile ilk parçaları Ay’ın yörüngesine taşınacak olan uzay istasyonu Ay görevlerindeki astronotlara ev sahipliği yapacak.

Bu uzay limanı Ay’ın yörüngesinde dönecek ve ‘derin uzaya ve Ay yüzeyine açılan bir kapı’ görevi görecek. Eylül 2017’de imzalanan anlaşma, ilk insanlı Mars görevi için de kullanılacak. 

DAHA FAZLA