'Elmalı Davası'nda karar: 3 sanık beraat etti!

'Elmalı Davası'nda karar: 3 sanık beraat etti!

Finike'de devam eden ve ‘Elmalı Davası’nda sanıklar anne, üvey baba ve çocukların dayısının 'cinsel istismar' ve 'eziyet' suçlarından beraat etmelerine hükmedildi.

Fotoğraf: Şehlem Kaçar / csgorselarsiv.org

Antalya’nın Finike ilçesinde, kız çocuğu G.E.G. ile abisi İ.E.G.'yi istismar ettikleri gerekçesiyle yargılanan tutuksuz sanıklar anne Merve Akman, üvey baba Rahmi Akman ile çocukların suça sürüklenen 15 yaşındaki dayısı S.C.G., ‘cinsel istismar’ ve ‘eziyet’ suçlarından yargılandıkları davada beraat etti.

Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 7'nci duruşmaya, tutuksuz sanıklar Merve Akman, Rahmi Akman ve dayı S.C.G. ile baba Gürhan G., babaanne G.S., sivil toplum örgütleri ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada, Türkiye'nin birçok ilinden avukat da hazır bulundu. Duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Savcı Ahmet Karakaya imzasını taşıyan mütalaada, anne Merve Akman, üvey baba Rahmi Akman ve S.C.G.'nin olay tarihinde 12 yaşından küçük olan 2 çocuğa karşı cinsel istismar ve sistematik bir şekilde eziyet suçunu işledikleri iddia edildi. Savcı, anne, üvey baba ve dayının ayrı ayrı cezalandırılmalarını ve tutuklanmalarına karar verilmesini istedi. Mahkeme, verdiği kararda 3 sanığın da beraatine hükmetti.

'SANIKLAR DIŞARIDAYKEN BAŞKA ÇOCUKLAR TEHLİKE ALTINDA'

Çocukların babası Gürhan G., çocukların hem beden, hem ruhlarında oluşan travma nedeniyle büyük sıkıntı çektiklerini belirterek "Çocuklarıma kavuşacağım günü sabırla bekliyorum. Sanıkların suçları sabittir. Bu sanıklar dışarıda olduğu her gün başka çocuklar tehlike altındadır" dedi.

Şikayetçi avukatları, savcının mütalaasına katıldıklarını belirterek, mütalaa doğrultusunda sanıkların hüküm ile birlikte tutuklanmasını ve cezalandırılmalarını talep etti. Sanık Rahmi Akman, iddiaları kabul etmediğini söyledi. Sanık Merve Akman ise diyecek bir şeyi olmadığını ifade ederek "Daha önceki ifademi tekrarlamak istiyorum. Bu söylenenlerin hepsi yalan ve iftira" dedi. Çocukların dayısı, suça sürüklenen çocuk S.C.G. de suçlamaları kabul etmedi. 

TÜM SANIKLAR BERAAT ETTİ!

İfadelerin ardından mahkeme heyeti karar için ara verdi. Çocukların beyanını delil kabul etmeyen mahkeme, tutuksuz sanıklar Merve Akman, Rahmi Akman ile  S.C.G., 'cinsel istismar' ve 'eziyet' suçlarından yargılandıkları davada beraat etti. (DHA)