'Elmalı Davası'nda adalet istiyoruz' diyen TİP'lilere polisten engelleme girişimi!

'Elmalı Davası'nda adalet istiyoruz' diyen TİP'lilere polisten engelleme girişimi!

Yüksel Caddesi’nde “Elmalı Davası’nda adalet istiyoruz!” demek için toplanan TİP’lilere, polis engelleme girişiminde bulundu.

İleri Haber

Ankara Yüksel Caddesi’nde “Elmalı Davası’nda adalet istiyoruz!” demek için toplanan TİP üyelerine polis engelleme girişiminde bulundu. Çevredeki yurttaşların polise tepki göstermesi ve TİP’lilerin direnişi sonucunda yapılan açıklamada, “Adaleti yok eden, İstanbul Sözleşmesi’ne ve yaşam hakkımıza gözünü diken, faillerin sırtını sıvazlayan AKP’den hesap soracak ve çocuklar için güvenli bir geleceği kuracağız!” denildi.

Antalya'nın Finike ilçesinde 7 yaşındaki kız çocuğu ve 10 yaşındaki erkek çocuğunun anne, üvey baba ve onların arkadaşları tarafından cinsel istismara maruz bırakıldığı suçlamasıyla açılan ve Elmalı Davası olarak bilinen davda çocuklar, olay anlarını çizimleriyle anlatmıştı. Tutuklu yargılanan anne ve üvey baba 1 Ocak’ta tahliye edilmişti. Bu tahliye kararının yeniden gündeme gelmesi üzerine sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyeleri de bugün Ankara’da konuyla ilgili bir basın açıklaması yapmak istedi. Yüksel Caddesi’nde “Elmalı Davası’nda adalet istiyoruz!” demek için toplanan TİP’lilere, polis engelleme girişiminde bulundu.

‘ELMALI DAVASI’NDA ADALET İSTİYORUZ’

Çevredeki yurttaşlar polisin bu tutumuna tepki gösterdi. TİP’lilerin de direnişi sonucunda yapılan açıklamada, “Biz çocuk istismarının üstünü örten, failleri koruyan bu zihniyeti 45 çocuğun tecavüze uğradığı Ensar Vakfı’yla hala anlaşmalar yapanlardan, çocuk istismarını meşrulaştırmaya çalışan fetvalar verenlerden, her fırsatta Meclis’ten çocuk istismarcılarını aklamak için torba yasa geçirmeye çalışanlardan, İstanbul Sözleşmesi’ne saldıranlardan biliyoruz” denilen açıklamada, muktedirlerin iki dudağı arasından çıkan her cümleyi emir sayan, adliyeleri AKP’nin arka bahçesine çeviren yargı mensuplarının, bir kez daha skandal bir karara imza atarak adaleti ayaklar altına aldığı vurgulandı.

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“Çocuk istismarı faillerinin serbest bırakılması; istismarcıların elini kolunu sallayarak gezmesi Türkiye’de yerle bir edilmiş yargı sisteminin özetidir.

İstanbul Sözleşmesi’nin AKP’li Cumhurbaşkanı’nın tek imzasıyla yürürlükten kaldırılmasına bir gün kala toplandığımız bugün, Türkiye İşçi Partisi olarak bir kez daha sesleniyoruz:

Çocukların maruz kaldığı istismarı değil; sevgiyi, doğayı ve barışı resmettiği bir gelecekte inat ediyoruz. Adaleti yok eden, İstanbul Sözleşmesi’ne ve yaşam hakkımıza gözünü diken, faillerin sırtını sıvazlayan AKP’den hesap soracak ve çocuklar için güvenli bir geleceği kuracağız!”