'Elazığ'ın su ihtiyacını 2040'a kadar karşılar' denilen barajda su kalmadı

'Elazığ'ın su ihtiyacını 2040'a kadar karşılar' denilen barajda su kalmadı

Elazığ'ın içme suyu ihtiyacını karşılaması amacıyla inşa edilen ve 2020'de tamamlanan Hamzabey Barajı'nda su kalmadı. Önlem olarak şehir merkezinde 10 adet sondaj kuyusu açıldığı belirtildi.

Elazığ’ın içme suyu ihtiyacını karşılaması amacıyla inşa edilen Hamzabey Barajı'nda içme ve kullanma suyunun bittiği belirtildi.

Elazığ Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürü Oğuz Gündağ, konuya ilişkin açıklamasında "Son yıllarda yaşanan kuraklık nedeniyle ilimizin önemli oranda içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan Hamzabey Barajı’ndaki su seviyesi ölü hacim noktasına gerilemiştir" dedi. Barajdan su verilemediği için yer yer su kesintilerinin yaşanacağını aktaran Gündağ, halka su tasarrufu noktasında azami hassasiyet göstermeleri ve suyu daha bilinçli tüketmeleri çağrısında bulundu.

İÇME SUYU İHTİYACI SONDAJ KUYULARINDAN KARŞILANACAK

Gazete Duvar'dan Ardıl Batmaz'ın haberine göre mevsim yağışlarının başlamasıyla birlikte barajlardaki doluluk seviyesi artacağı için şehre tekrar su vermeye başlayacaklarını söyleyen Gündağ, belediyenin farklı noktalarda sürdürdüğü sondaj çalışmalarının aralıksız devam edeceğini, içme suyu açığının sondaj kuyularından elde edilen sularla kapatılmaya çalışılacağını belirtti. Şehir merkezinde 10 adet yeni sondaj kuyusu açtıkların dile getiren Gündağ, "Önlemlerimizi daha çok artıracağız. Elazığ Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları da konuyu yakından takip ediyor. Saha çalışmalarımıza hız vermemiz noktasında da gerekli talimatları veriyor" ifadelerini kullandı.

'2040'A KADAR KARŞILAR' DENİLMİŞTİ

Elazığ’ın Palu ilçesinde DSİ Genel Müdürlüğü tarafından 2012 yılında hayata geçirilen 'Elazığ İçme Suyu Projesi Hamzabey (Baltaşı) Barajı ve Tesisleri İnşaatı' projesi 2020’de bitirilmişti. Dönemin DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, çalışmaları devam eden içme suyu arıtma tesisiyle ilgili yaptığı açıklamada, Elazığ’a 2040 yılına kadar içme suyu sağlanacağını belirtmişti.

Elazığ Belediyesi tarafından yapılan açıklamada ise "Elazığ’ın yıllardır yaşanan önemli sorunları arasında ilk sırada yer alan içme ve kullanma suyu ihtiyacı, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları tarafından devreye alınan projeyle çözüme ulaştı" denilmişti.