Elazığ'da ekmek ve ulaşıma zam geldi

Elazığ'da ekmek ve ulaşıma zam geldi

Meslek odaları zam kararlarını duyurdu.

Elazığ'da 3 lira olan ekmek fiyatı 4 lira olarak belirlendi. Toplu ulaşımda da 4 lira olan tam bilet 6 lira, 3 lira 50 kuruş olan öğrenci bileti 4 lira 50 kuruşa, taksimetre açılış ücreti ise 12 liraya yükseltildi.

Akaryakıt fiyatlarına düzenli olarak gelen zamlar birçok sektörde zamma neden olurken, ekmek fiyatlarına da birçok şehirde zam yapılmaya başlandı. Elazığ'da da ekmek fiyatları ve toplu ulaşım ücretlerine zam yapıldı.

EKMEĞE SON ZAM 1 NİSAN'DA YAPILMIŞTI

Kentte en son 1 Nisan tarihinde ekmeğe zam yapılmıştı. Fırıncılar Odası tarafından alınan kararla, açık ekmek 240 gramdan 200 grama düşürülmüş ve 3 liradan satışa çıkarılmıştı. Somun ekmekte ise gramında bir değişiklik yapılmazken fiyatı 2 lira 50 kuruştan 3 liraya çıkarılmıştı.

Sözcü'den Evren Demirdaş'ın haberine göre Fırıncılar Odası tarafından alınan kararla birlikte Elazığ'da 200 gram açık ekmek satışı 4 lira olarak belirlendi.

ULAŞIM ZAMMI

Elazığ Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman da toplu ulaşımdaki zam kararını duyurdu ve 4 lira olan tam biletin 6 liraya, 3 lira 50 kuruş olan öğrenci biletinin ise 4 lira 50 kuruşa çıkartıldığını belirtti. Toraman, taksimetre açılışının da 12  lira olacağını duyurdu.

"6-7 aydır dünyada ekonomik bir sıkıntı yaşıyoruz. Akaryakıtlara gelen zamlar şoför esnafını zor duruma düşürdü" diyen Toraman, "Tabii şoför esnafı dediğimiz zaman sadece bizim esnafımızı kapsamıyor, tüm esnafı etkiliyor ama en fazla ciddi zararı olan bizim kamyon, otobüs, minibüs toplu taşıma ile alakalı olan esnafımız. Toplu taşımada yeni ücreti belirledik. Belediyemizden de destek istiyoruz, belediyemiz başlamasa dahi biz bunu önümüzdeki hafta içerisinde makul bir fiyatla başlatacağız" ifadelerini kullandı.

DAHA FAZLA