Elazığ'da depremin ardından fahiş kira artışlarına soruşturma

Elazığ'da depremin ardından fahiş kira artışlarına soruşturma

Başsavcılık açıklamasında, "Evleri hasar gören vatandaşlarımızın kiralık ev arayışına girmesi nedeniyle ev kiralarında fahiş miktarda artış olduğu iddialarını incelemek üzere ayrı bir soruşturma başlatılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Elazığ’da, depremin ardından kentteki kira artışlarında yaşanan fahiş artışla ilgili soruşturma başlatıldı.

Elazığ’daki 6,8’lik depremde bazı binalar yıkılırken, birçok bina ise ağır ve orta hasarlı raporunun ardından vatandaşların can güvenliği nedeniyle tahliye edildi. Yurttaşlar, kentte geçici olarak kurulan çadırlar, okullar, spor salonları, camiler ve misafirhanelerde konaklamaya başladı.

Kentte kiralık ev arayan vatandaşlar ise fahiş ev kirası talepleri ile karşı karşıya kaldı. Daha önce semtine ve metre karesine göre 700 ila 1500 lira arasında değişen fiyatlar, bir anda 1500 ila 2 bin liraya yükseldi. Talebin artmasıyla yükselen kira fiyatlarına tepki gösteren yurttaşların birçoğu kış mevsiminde bu şartlara razı olmaya zorlanıyor.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Konuyla ilgili Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma başlatıldığını duyurdu. Ayrıca savcılık, yıkılan binalar ile ilgili de soruşturma başlattı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, “Yıkılan her binayla ilgili 7, hasar gören bütün binalarla ilgili de bir olmak üzere toplam 8 farklı soruşturma açılmıştır” denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Elazığ ili Sivrice ilçesi merkezli 24/01/2020 tarihinde saat 20:55’de meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremde toplam 38 vatandaşımız (34’ü yıkılan binalarda olmak üzere, 3’ü kalp krizi geçirme ve 1’i başına moloz düşmesi nedeniyle) hayatını kaybetmiştir.

Depremin ardından sosyal medyada kamu barışını bozucu nitelikte paylaşımlar ve kişiler ile ilgili de ayrı bir soruşturma başlatılmıştır. Ayrıca evleri hasar gören vatandaşlarımızın kiralık ev arayışına girmesi nedeniyle ev kiralarında fahiş miktarda artış olduğu iddialarını incelemek üzere ayrı bir soruşturma başlatılmıştır. Bir kez daha depremde vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.”

DAHA FAZLA