Elazığ'da 130 işçi tek mesajla işten çıkarıldı

Elazığ'da 130 işçi tek mesajla işten çıkarıldı

Elazığ'da mesajla işlerine son verilen 130 işçi, fabrika önünde eylem başlattı. Patronla görüştükten sonra eylemlerine 2 gün ara veren işçiler, taleplerinin karşılanmasını bekliyor. 

Elazığ'ın Maden ilçesinde faaliyet yürüten Yıldızlar SSS Holding'e bağlı olan Eti Gümüş A.Ş.’de çalışan 130 işçi, 16 Haziran günü gelen mesajla işten çıkarıldıklarını öğrendi. Daha önce 11 aylık maaşlarının ödenmemesi sebebiyle eylem yapan işçilerin işten atılma nedeni "ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranma" olarak gösterildi. Haberi alan işçiler fabrika önünde eylem başlattı.

İşçilerin eyleme başlamasının ardından Yıldızlar SSS Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Yıldız, dün sabah saatlerinde işçilerle telefon görüşmesi yaptı.

Yıldız’ın, telefonla görüştüğü işçilerden iki gün süre talep ettiği ve işten atılan işçilerin tamamını işe geri alacağı yönünde söz verdiği belirtildi. İşe geri dönmek istemeyen işçilerin tazminatlarını alması için işten çıkarma gerekçesi olarak gösterilen "ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranış işten çıkartılmıştır" şeklinde ifadeyi de geri çekeceğini söyleyen Yıldız, eylemle birlikte fabrika önünde bekleyen çevik kuvvet polislerini de çekeceğini kaydetti. 

MA'nın haberine göre, Yıldız'la görüşen işçilerin, fabrika önünden ayrılarak yarın çıkacak karara göre hareket edecekleri belirtildi.