Elazığ depreminde ölü sayısı 41'e yükseldi

Elazığ depreminde ölü sayısı 41'e yükseldi

Sürsürü Mahallesi’nde yıkılan apartmanın enkazındaki çalışmalarda bir kişinin daha cansız bedeni çıkartıldı. Depremde yaşamını yitirenlerin sayısı 41'e yükseldi.

Elazığ’da 24 Ocak Cuma günü meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Apartmanının enkazında iki kişiye ulaşmak için çalışmalarını sürdüren arama-kurtarma ekipleri saat 02:00 sıralarında bir kişinin yeri tespit etti. Ekipler, bir süre sonra yeri tespit edilen Sevim Cambaz’ın cansız bedenine ulaşarak enkazdan çıkardı. Cambaz’ın cenazesi, Şehir Hastanesi morguna kaldırıldı. 

İlerleyen saatlerde enkaz altında aranan iki kişiden birinin daha cansız bedeni çıkarıldı. Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 40’a yükseldi.

Ekipler, enkaz altında olduğu tespit edilen bir kişinin daha çıkarılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Dün saat 22:30’da AFAD’dan deprem sonrası hastanelere başvuran 1607 depremzededen 1515’nin taburcu edildiği, 38 kişinin hayatını kaybettiği, 45 kişinin enkazdan kurtarıldığı belirtilmişti.

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 41'E YÜKSELDİ

Elazığ'da cuma günü saat 20.55'te meydana gelen ve merkez üssü Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremde arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Arama kurtarma çalışmalarında enkaz altında kalan son kişinin de cansız bedenine ulaşılmasıyla birlikte hayatını kaybedenlerin sayısı 41'e yükseldi.