'El Nusra, İdlib ve Hama'ya kimyasal silah taşıdı'

'El Nusra, İdlib ve Hama'ya kimyasal silah taşıdı'

Suriye'nin resmi haber ajansı SANA, cihatçı terör örgütü El Nusra'nın yabancı uzmanlar aracılığıyla İdlib ve Hama kırsallarına kimyasal silah naklettiğini söyledi.

Suriye'de cihatçı terör örgütü El Nusra'nın, Suriye ordusunun kimyasal saldırı düzenlediği şeklinde yansıtılacak bir senaryo hazırlığında olduğunu öne süren SANA, Fransız, Belçika ve Fas uyruklu bir dizi yabancı uzmanın yardımıyla, İdlib'in ve Hama'nın kırsal bölgelerine kimyasal silah naklettiğini öne sürdü. 

SANA'nın haberine göre, İdlib kırsalındaki yerel kaynaklar, El Nusra Cephesi mensuplarının, Fransız, Belçika ve Fas uyruklu bir dizi yabancı uzmanın yardımıyla, İdlib’in civarında yer alan teröristlerin karargahlarından birinde ev yapımı füzelerde hassas değişimler yapıp bu füzelere klor ve sarin gazlarla yüklü savaş başlıkları sağladıklarını söyledi.

Kaynaklar, değişim sürecinin yaklaşık iki hafta sürdüğünü ve geçtiğimiz Perşembe akşamı bu 8 füzenin “Beyaz Miğferler” örgütüne ait iki ambulansla İdlib’in güney ve güneybatısındaki Cebel El Zaviye ve Cisr El Şuğur ve Hama Kırsalındaki Sehl El Ğab bölgelerine nakledildiğini belirtti.

Kaynaklar, bu füzelerin, “Suriye ordusunu uluslararası yasaklanmış silahları kullanmakla suçlamak amacıyla kullanılmasının muhtemel olduğunu” söyledi.