El işareti yapan kutup ayısından sonra ‘orta parmak’ da ders kitabında

El işareti yapan kutup ayısından sonra ‘orta parmak’ da ders kitabında

 Liseler için hazırlanan Felsefe kitabındaki bir karikatürde, trafikte kalan bir kişi tepkisini orta parmağını sallayarak gösteriyor.

Yeni eğitim-öğretim yılında okutulacak 6'ncı sınıf Türkçe çalışma kitabında el işareti yapan kutup ayısının yer almasının arıdından lise öğrencileri için hazırlanan Ortaöğretim Felsefe kitabında da yeni bir skandal tespit edildi.

Semih Ofset Sek yayınevinin bastırdığı ve MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 5 yıl süreyle ders kitabı olarak okutulmasını benimsediği Felsefe kitabında “Ecotopianetwork” adlı blogtan alınan bir karikatür yayınlandı.

Kitapta ‘İdeal Toplum Arayışları’ bölümünde, ‘Düzen arayışları insanların iki farklı görüşü savunmalarına neden olmuştur. Bunlardan birincisi ideal düzenin olabileceğini reddedenler, ikinci ise ideal düzenin olabileceğini kabul edenler olarak karşımıza çıkmaktadır” denilerek orta parmağını gösteren bir kişinin yer aldığı karikatüre yer verildi.

Başak Yayınevi’nin bastırdığı ilköğretim 6. sınıf Türkçe kitabında yayınlanan MEB onaylı kitapta yayınlanan karikatür de eğitim çağındaki çocuklara uygun olmadığı gerekçesiyle tepki toplamıştı. Karikatürist Selçuk Erdem de karikatürü kullanılırken  kendisinden izin alınmadığını, sorulduğu takdirde uygun olmayacağını söyleyeceğini bildirmişti.

Öğretmenler kitaplardan bu sayfaları yırtarak öğrencilere dağıtmıştı.

DAHA FAZLA