Ekvador halkı yolsuzluğa ve özelleştirmelere karşı sokakta

Ekvador halkı yolsuzluğa ve özelleştirmelere karşı sokakta

Ekvador halkı, sağcı Devlet Başkanı Lenín Moreno'yu adının karıştığı yolsuzluk iddiaları ve IMF ile anlaşma dolayısıyla gerçekleşecek olan ekonomik kesintiler dolayısıyla protesto etti.

Özgür Yılmaz - @ozguryilmaz344

Latin Amerika'da son dönem iktidara gelen sağcı hükümetlerin yaptığı özelleştirmeler halk tarafından tepkiyle karşılanıyor. Brezilya başta olmak üzere, Honduras, Haiti gibi birçok ülkede halklar hem ekonomideki kötü gidişata hem de eğitim ve sağlık gibi temel alanlardaki özelleştirmelere karşı gösteriler düzenliyor. Bu gösterilerden biri de Ekvador'da gerçekleşti.

Ekvador'da halkı Devlet Başkanı Lenín Moreno'yu Ulusal Meclis'teyken kemer sıkma politikaları ve adının karıştığı yolsuzluk iddiaları gerekçesiyle protesto etti.

[ih2]

Başkent Quito'da toplanan halk, Moreno Ulusal Meclis'te yıllık bilgilendirme sunumunu yaparken gösterilere başladı. Halk, Moreno'nun 2 yıldır iktidardayken gerçekleştirilen neoliberal politikaları eleştirdi. IMF ile yapılan anlaşma gereği Ekvador'da sağlık, eğitim, kültür gibi alanlarda bütçe kesintileri yaşanacak. 

[ih3]

Telesur'da yer alan habere göre, Moreno kendini, yeteri kadar bütçeleri olmadığı gerekçesiyle savunurken "Paramız bitti" ifadelerini kullandı.