Ekrem İmamoğlu'ndan Hulusi Akar'a: Neyin mesajı bu?

Ekrem İmamoğlu'ndan Hulusi Akar'a: Neyin mesajı bu?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun saldırıya uğramasına yönelik açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, Hulusi Akar'ın 'Mesajı verdiniz' ifadelerine ilişkin "Neyin mesajı?" diye sordu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun saldırıya uğramasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu, " Oy hesapları, kişisel çıkarlar üzerinden verilen mesajlar milletin geleceğini tehdit eten boyutlara ulaşabiliyor. İnsanları kışkırtabiliyor." dedi. Açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan İmamoğlu, havuz medyasındaki bazı karalama haberlere ilişkin yasal işlemleri başlattıklarını söyledi.

İmamoğlu'nun açıklamasından satır başları şöyle:

KILIÇDAROĞLU'NA YÖNELİK SALDIRI

"Talihsiz açıklamalar var. Kamuoyunun önünde olan bizler çok dikkatli konuşmalıyız. Oy hesapları, kişisel çıkarlar üzerinden verilen mesajlar milletin geleceğini tehdit eten boyutlara ulaşabiliyor. İnsanları kışkırtabiliyor. Bunun gibi kötü eylem planlarını kolaylaştırabiliyor. 'Mesajınızı verdiniz' gibi cümleler duyduk. Neyin mesajı? 'O kadar oy aldığınız yere neden gittiniz?' dendi. Ne demek o? Her yere gideriz. Memleketin her yeri bizim."

BAHÇELİ'NİN AÇIKLAMALARI

"Hangi gerekçelerle konuştuğunu bilemiyorum Sayın Bahçeli'nin. Cevap verilecek konu değil. Seçim bitmiştir. Mazbatamızı aldık. YSK tarihi görevini en doğru şekilde yerine getireceğine inancım tam."

VERİ KARARI

"Belki de idare mahkemesi süreci kendinden kaldıracaktır diye düşünüyorum. Eksik, yanlış açıklama olabilir ama bunu gideririz. Komplo teorilerini üreten arkadaşları şaşkınlıkla izliyorum."

'DEMİRTAŞ' AÇIKLAMASI

"İnsanları kışkırtan, hayasızca ve terbiyesizce yapılan haberler hakkında yasal işlemleri başlattık. Ben Demirtaş'ın Cumhurbaşkanlığı seçiminde izlediği siyaseti ve söylemlerini beğendiğimi ifade ettim, hala da aynı noktadayım. Buradan malzeme çıkarmaya çıkaranlar, akıllarını gözden geçirsinler."