Ekrem İmamoğlu'ndan cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklaması

Ekrem İmamoğlu'ndan cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklaması

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Haber Global ekranlarında, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, cumhurbaşkanlığı adaylığı iddialarına "Tek konsantrasyonum İstanbul Belediye Başkanlığı" diyerek yanıt verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haber Global'de yayınlanan Candaş Tolga Işık'ın programına konuk oldu. Programda Işık'ın sorularını yanıtlandıran İmamoğlu, cumhurbaşkanlığı adaylığı iddialarına ilişkin, "Tek konsantrasyonum İstanbul Belediye Başkanlığı. Böylesi bir makamın hazırlanması diye bir şey olmaz." diyerek cevap verdi. 

İmamoğlu ayrıca 30 Kasım'da yayına başlayıp 26 gün sonra kapatılan Olay TV'nin 'kendisinin kanalı olduğu' şeklindeki iddiaya yanıt verdi. 

İBB Başkanı, "Kanalın ortağının Beylikdüzü'nden ihaleler aldığı söyleniyor. Bütün bunlardan yola çıkarak bu işin arkasında Ekrem İmamoğlu var diyorlar. Ben TV sahibi olabilirim. Esas olan süreci iyi anlamak. Sayın Cavit Çağlar tanıdığım birisi. Ona da söyledim ortaklık bu kadar dillendiriliyorsa, iyi olacaksa ben ortak olayım dedim. Ben ortak olsam kapanmazdı herhalde" dedi. 

Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

KADIN CİNAYETLERİ

"Bu, toplumun bir kesiminin meselesi değil bütüncül bir mesele. Hep beraber bunu tamir etmek zorundayız. Bunun aileden başlayan eğitimleri, eğitimdeki dil, bizlerin duruşları, cinsiyet eşitliği, yanlış gelenek göreneklerden kurtulmamız lazım. Onların hiçbiri gerçek anlamda geleneğimiz göreneğimiz değil.

YAPTIĞI 3 HATA

Geciktiğimiz işler var. Bu da süreci kaynak düzenine oturtamamaktan kaynaklı. Meydanlarla ilgili projeler mesela. Geciktiğimiz birkaç işimiz var bu konu beni üzüyor.

Kovid döneminde bütün çağrılarımıza rağmen, bir arada çalışma konusunda iyi sınav verilemedi. Halbuki seferberlik duygusuna davet etmiştik. Bir gecikme bu.

Şehircilik Bakanıyla yaptığımız olgun görüşmeler depremle ilgili olumlu adımlar atmamıza sebep olacak diye ümit ediyorum. Keşke bu zaman kayıplarını yaşamasaydık. İstanbul'un en önemli hususu bazı zaman kayıplarını yaşamamız. Deprem, su sıkıntısı bunlardan biri.

'ORTAK OLSAM KAPANMAZDI'

Kanalın ortağının Beylikdüzü'nden ihaleler aldığı söyleniyor. Bütün bunlardan yola çıkarak bu işin arkasında Ekrem İmamoğlu var diyorlar.

Ben TV sahibi olabilirim. Esas olan süreci iyi anlamak. Ben bunları tartışmıyorum. 2021'e birkaç gün kala bir şekilde bir meydanın kepenkleri indiriliyor. Ben bu ülkede bağımsız özgür basının olmasını isterim. Buraya gelip nasıl medeni bir şekilde tartışabiliyorsak bunun olması lazım. Bu özgürlüğü sağlayan kanallar olmalı. 

Sayın Cavit Çağlar tanıdığım birisi. Ona da söyledim ortaklık bu kadar dillendiriliyorsa, iyi olacaksa ben ortak olayım dedim. Ben ortak olsam kapanmazdı herhalde. Ben ortak olmadım. Herhangi bir maddi desteğimiz olmadı. Bir medya kuruluşu kurarsam bunu söylerim.

KORONAVİRÜS VAKALARI

Bize gelen vefat sayılarının yüzlü sayılara kadar azaldığını görüyoruz. Azalma görüyoruz. Kasım ve Aralık ayında geçen yıla göre 2 katın biraz altında artış oldu. Günlük ölüm sayılarının 500'ü bulduğu zamanlar oldu. 

CUMHURBAŞKANLIĞI İDDİALARI

Benim tek konsantrasyonum İstanbul Belediye Başkanlığı. Bu işler istemekle olmaz, millet sizi talep eder. Böylesi bir makamın hazırlanması diye bir şey olmaz."