Ekrem İmamoğlu'na tuzak kurmaya çalışan kameraman AKP'li, limoncu ise mobilyacı çıktı

Ekrem İmamoğlu'na tuzak kurmaya çalışan kameraman AKP'li, limoncu ise mobilyacı çıktı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Mersinli üreticilerden 100 ton limon alındığını duyurması üzerine yandaş kameraman Mahmut Dölek'in ve limoncu olduğunu söyleyen fakat aslında mobilyacı çıkan Ömer Tuncel'in İmamoğlu'na kurmaya çalıştıkları tuzağın görüntüleri ortaya çıktı.

İleri Haber

Mersinli üreticilerden 100 ton limon alındığını duyuran İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na "yalan haber" tuzağı kurulmaya çalışıldığı ortaya çıktı. Sosyal medyada dolaşan görüntülerde AKP'ye olan yakınlığını gizlemeyen kameraman Mahmut Dölek'in, Ömer Tuncel isimli şahısla yaptığı röportajda Dölek'i yönlendirerek, İmamoğlu'nun kendisine yakın üreticilerinden limon aldığını söyletiyor.

Sosyal medyada dolaşan görüntülere ilişkin açıklama yapan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, "Mersin'de M.D. isimli yerel gazeteci bu videoyu çektiğini avukatlarımıza doğruladı" ifadelerini kullandı.

'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK'

Ongun, "Bugün sosyal medyaya yansıyan yeni bir organize kötülük girişimi daha oldu. Mersin'de M.D. isimli yerel gazeteci bu videoyu çektiğini avukatlarımıza doğruladı. Kendisi ve diğer ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır. Kamuoyunun bilgisine" diye yazdı.

Görüntülürde adının Mahmut Dölek olduğu ileri sürülen yerel kameraman, narenciye üreticisi olduğu iddia Ömer Tuncel isimli kişiye yönlendirmeler yaparak kurgu çekim gerçekleştiriyor. Kameraman, narenciye üreticisine İmamoğlu'nun kendisine yakın üreticilerinden limon aldırdığını söyletiyor.

'EKMEK DAĞITIMINI TERÖRLE BAĞLAMALARI BÖLGEDE CİDDİ TEPKİYE NEDEN OLDU'

Kurmaca haberde kamera çekimi yapıp yönlendirme yapan Mahmut Dölek’le ilgili Mersin Gazeteciler Cemiyeti üyesi ve önceki dönem yöneticilik yapan bir kaynaktan bilgiler aldık. Buna göre daha önce su satıcılığı yapan Dölek yaklaşık 10 yıldır AKP’nin yerel yöneticilerinin çevresinde “sözümona gazetecilikle” uğraşıyor. 

Gazeteci kaynağımız, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta İstanbul, Adana, Mersin belediye başkanlarının halka ücretsiz ekmek dağıtımını terörle bağlantıdan açıklamalarının bölgede ciddi bir tepkiye neden olduğunu belirtti. Bu tepkinin de özel olarak 23 Nisan’da kendisini gösterdiğini vurgulayan kaynağımız, AKP tarafından gelebilecek yeni adımları beklerken bu mizansen haber girişimiyle karşılaştıklarını söyledi. 

MAHMUT DÖLEK YANDAŞ ETHEM SANCAK'A DA İŞLER YAPIYORMUŞ

Mahmut Dölek, AKP ile yakın ilişkileri olan Diriliş Haber adlı bir yer haber sitesinde çalışıyor. Bu haber sitesinde iki tane de yazısı yayımlanan Dölek’in aynı zamanda yandaş patron Ethem Sancak’ın sahibi olduğu Kanal 24’e de işler yaptığı biliniyor. 

'RÖPORTAJ VEREN ÖMER TUNCEL BİR MOBİLYA FİRMASINDA ÇALIŞIYOR'

Mersinli gazeteci dostumuzun verdiği bir dikkat çekici bilgi de videoda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun limon alımıyla ilgili sözde açıklamalar yapan Ömer Tuncel’e ilişkin. 
Kaynağımız, Ömer Tuncel’in limonculukla, çiftçilikle bir ilgisinin olmadığını, bir sertifikasının bulunmadığını ve esas olarak bir mobilya firmasında çalıştığını belirtti. Ayrıca çekim yapılan bahçenin de AKP’nin bir önceki dönem Erdemli ilçe yöneticiliğini yapan ve Kargıpınarı'nda da görev alan Burhan Aslan'a ait olduğunu söyleyen gazeteci, bu kişinin kendi sosyal medya hesabından bu videoyu paylaştığını söyledi. Videoyu ilk olarak, “bizim bahçemizde çekildi” türü bir yorumla paylaşan AKP’li ismin, tepkilerin başlamasının ardından paylaşımını sildiği de verilen bilgiler arasında.