Ekrem İmamoğlu: Kreş imalatımıza başlayacağız

Ekrem İmamoğlu: Kreş imalatımıza başlayacağız

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, okulların açılmasıyla ilgili İBB’nin yapacağı düzenlemeleri açıkladığı ve gündeme ilişkin konuştuğu bir basın açıklaması düzenledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, okulların açılmasına ve gündeme ilişkin basın açıklaması düzenledi.

İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

-3 milyona yakın öğrenci okula başlayacak pazartesi günü. Bu noktada çok tedbirli olmak, milletçe tedbirli olmak gerekir. Emniyetimiz, Jandarmamız ile trafikle ilgili düzenlemeler yapmak için iş birliği yaptık.

-İETT otobüslerinden, metrobüslere, vapurlara ulaştırma seferleri arttırılacak. Özellikle almış oluğumuz meclis kararıyla 9 Eylül’de saat 06.00 ile 14.00 arasında ulaşımı ücretsiz hale getirdik. Dolayısı ile toplu ulaşıma teşvik edeceğiz, bireysel otomobil kullanımını azaltmış olacağız.

'ARAÇLAR KİRALANAN FİRMALARA GERİ VERİLECEK

-(Yenikapı’ya çekilen araçların kullanılan araçlar olduğu iddiası) Bunların hepsi fazlalık araçlardır. Büyük Şehir Belediyesi’nin lehine olmayan yerlerde kullanılıyordu. Başka kurumlar adına kullanılıyordu. Hizmetler asla aksamamıştır. Bu tamamen uydurmadır. ve bu söylentileri yayanlara diyorum ki, siz de bunu örnek alın, israfı engelleyin. Araçlar kiralanan firmalara geri verilecek.

-(Yeni araç ihalesi olacak mı?) tabii ki olacak. Biz buradaki araçları teslim edeceğiz ave ihtiyaca dönük araç kiralama ihalesine çıkacağız.

'KREŞ İMALATIMIZA BAŞLAYACAĞIZ'

-(Bu israfların gelirleri ile kadınlara yardım edilecek mi?) Tümüyle zaten açıkladığımız şeyler vardı. En güncel konu ne yazık ki, fakirlik, kent yoksulluğu. Özellikle geçim sıkıntısı yaşayan ailelerimize yardım ulaştıracağımız bir dönem başlatacağız. Kreş imalatımıza başlayacağız. Kaynaklarımızı ihtiyaçlara dönük harcama konusunda çok titiz çalışacağız.

-Bu bir sergileme değil, ama israfı topluma açıklamak öncülük edecek bir tavırdır. Biz bunları üzülerek yapıyoruz, sevinerek değil. yüzümüz düşüyor, çünkü; paralar bizim paralarımız.

'YILDA 30-35 MİLYON AVANTAJ EDECEK DURUMDAYIZ'

-Kıyafet ihalelerimiz, iş elbisesi alımında yeni ihale almamıza rağmen yüzde 50 tasarruf yaptık. Yılda 30-35 milyon avantaj elde edecek durumdayız.

-6 ayın sonunda biz topluma ne kadar tasarruf yaptığımızı göstereceğiz. Toplumu aydınlatacağız. İhale sürecinde bir devrime hazırlıyoruz. Açık ihale düzenleyeceğiz. Çağrı ile bir iki firmanın katıldığı değil, marifeti ile gelecek firmalar. Böylece toplum kazanacak, iş dünyası kazanacak.

-(Belediyeden çıkarılan işçiler) Kampanya 7 ay sürünce, insanlar hangi sözü ne zaman verdiğimizi ıskalıyor. Ben en başta söyledim, İBB çalışanı ahlaklıysa, işini yapıyorsa dokunmayacağım. Ama 18 gün görev yaptım bir kişiyi bile işe aldırmadım. İhtiyacı olan arkadaşım olmasına rağmen. Ama onlar 6 Mayıs’ta bu kadar insanı niye işe aldılar? Biz kim olduğuna bakmayız. Bilgi bankamız olacak, kurumda, toplumda iş ihsan gücü nasıl olacak. Bunda da şeffaflığı başlatacağız.

-Bir insan bana “Çalışırsam olacak mı?” diyor. Bu toplumun inancını besliyor. Orada işten çıkarılanlara da diyorum; gelin başvurunuzu yapın gerekli görülürse işe alacağız.

'KİMSE BANA ADALETİ VE VİCDANI ÖĞRETMEYE KALKMASIN'

-Kimin nasıl vicdansız olduğunu ben çok iyi bilirim. Bu yüzden bana vicdan muhasebesi yaptırmaya çalışmasınlar. Kimse bana adaleti ve vicdanı öğretmeye kalkmasın. Eş, dost, akraba devri bitti.

-Gelen arkadaşlara bir laf etsem 50 bin tane yorum yapacaklarını biliyordum. Ben bu işlere takan ya da sorun yapan biri değilim. İnsanlara fırça atan değil, yol gösteren olmaya çalışıyorum.

DAHA FAZLA