Ekrem İmamoğlu: Gülüyorum hallerine

Ekrem İmamoğlu: Gülüyorum hallerine

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Kartal mitinginde konuştu. İmamoğlu, Erdoğan'a Bahçeli'nin sözlerini hatırlatarak yanıt verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kartal'da düzenlenen mitingte Erdoğan'ın sözlerine yanıt verdi.

İmamoğlu, " Neymiş efedim 15 bin oyla kazanılan seçimi şaibeli olarak tanımlamaya çalışıyorlar. 3 bin oyla seçimi kazanmaktan çekinmediniz. Hem de yalan. Şimdi 15 bin oyu küçümsüyorsunuz" dedi.

ERDOĞAN'A BAHÇELİ'NİN SÖZLERİYLE YANIT VERDİ

İmamoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Ben sadece zavallı diyorum. Allah'a şükür yürekli yol arkadaşlarımla beraber biz o geceyi çok iyi yönettik. Hala da çok iyi yönetiyoruz. Dediler ki süreci biz tanımlayınca, "24 bin oy YSK'nın kazandık diye sayfasında, süreç maddi hatalarla 21 bine indi. Şu anda yüzde 95'lere kadar sayımlar bitti. 15 bin 500 kadar bir fark var.  Neymiş efedim 15 bin oyla kazanılan seçimi şaibeli olarak tanımlamaya çalışıyorlar. 3 bin oyla seçimi kazanmaktan çekinmediniz. Hem de yalan. Şimdi 15 bin oyu küçümsüyorsunuz. Gülüyorum hallerine. Size Sayın Bahçeli'nin sözünü hatırlatayım. 1 oyla bile seçim kazanılır. 15 bin oyu küçümseyenler, Ak Partili dostlarımında ruhunu incitiyorlar. Ben bütün kollarımla sizi kucaklamaya hazır olduğumu bütün Ak Partili hemşehrilerime duyuruyorum."

'ANADOLU AJANSI DEYİNCE YUHLAMAYIN, KAHKAHA ATIN'

"Bu sefer AA'nın trafosuna kedi girdi. Tam 11 saat veri vermediler. Hepimizin cebindeki paralarla maaş alan Anadolu Ajansı'nda yönetici oldukları oldukları düşünenleri şiddetle tekrar kınıyorum. Ben olsam utancımdan o görevi terk ederdim."

"(Anadolu Ajansı'nı kastederek) Üzülüyorum, devletin 100 yıllık kurumunun bir siyasi partiye değil, bir bireye değil milletine hizmet etmesi gerektiğinin bilincinde olmayan zavallılara böyle koltuklar teslim edersen başına gelecek budur. Ben sadece zavallı diyorum. Allah'a şükür yürekli yol arkadaşlarımla beraber biz o geceyi çok iyi yönettik. Hala da çok iyi yönetiyoruz."

"(Anadolu Ajansı'nı yuhlayan yurttaşlara) Aklınıza AA geldi mi yuhlamayın gülün. Ben Anadolu Ajansı deyince siz kahkaha atın."

"Germeyin bu toplumu. Sandıkta ne yapılırmış ne yapılmazmış vallahi bilmeyiz. Hileden hurdadan anlamayız"