Ekrem İmamoğlu Diyarbakır'da Selçuk Mızraklı ile bir araya gelecek

Ekrem İmamoğlu Diyarbakır'da Selçuk Mızraklı ile bir araya gelecek

Hafta sonu Diyarbakır'a gidecek olan İBB Başkanı İmamoğlu burada, kayyum darbesiyle görevinden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı ile bir araya gelecek.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu cumartesi günü, kayyum darbesiyle görevinden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı ile bir araya gelecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Diyarbakır ziyaretinin detayları netleşti. Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre 31 Ağustos Cumartesi günü Diyarbakır’a gelecek olan İmamoğlu, ilk olarak önce CHP İl Örgütü’nü ziyaret ederek, burada basın toplantısı düzenleyecek.

İmamoğlu daha sonra 28 Kasım 2015’te Sur ilçesindeki Dört Ayaklı Minare önünde öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin Yeniköy Mezarlığı’nda bulunan kabrini ziyaret edecek. Bu ziyaretin ardından da, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınarak yerine kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı ile bir araya gelecek.

İmamoğlu, Mızraklı ile görüşmenin ardından Batman’a geçerek, burada CHP İl Başkanı Hüseyin Yaşar’ın yeğeninin düğününe katılacak.

İmamoğlu’nun Diyarbakır ziyaretini Batman dönüşü 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde gerçekleştirebileceği konuşuluyordu ancak açıklanan programda 1 Eylül’de herhangi bir ziyaret ya da temas yer almıyor.